PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern «no ha tractat» la manifestació del pròxim dilluns

L’Executiu només valorarà la «suposada transversalitat» si s’acaba produint

Tres persones enraonen en el marc de la jornada de protesta contra els preus de l'habitatge, al juny.
Tres persones enraonen en el marc de la jornada de protesta contra els preus de l'habitatge, al juny. | Maricel Blanch

Preguntat per com havien valorat els membres de l’Executiu la convocatòria de protesta pel pròxim dilluns en contra de la reforma laboral i de la pèrdua de drets socials organitzada per diversos sindicats, entitats i partits polítics del país, el ministre Portaveu Jordi Cinca va assegurar que «el Govern no ha tractat explícitament aquest tema i no farem cap valoració» més enllà del que ja va comunicar el ministre d’Educació dimarts. 

Respecte de la «suposada transversalitat» que els organitzadors al·leguen com a tret diferenciador d’aquesta protesta, Cinca va dir que «abans que passi, se’m fa difícil valorar, millor en parlem la setmana que ve [...] la valorarem quan s’escaigui i segons la seva representativitat». A més, Cinca va voler recordar l’àmplia majoria de consellers que van votar a favor de la reforma laboral així com el treball d’adequació del text que es va fer en comissió: «No hi ha cap grup parlamentari que no hagi vist recollides les seves visions», va assegurar.

«Ara bé, això no és en res incompatible amb el fet que estem en un estat de dret i tothom ha de tenir les maneres per poder fer arribar a les administracions el seu descontentament», va assenyalar en referència a la concentració convocada. «En aquest sentit només cal destacar el respecte cap a aquestes accions. Tota societat democràtica ha de generar espais per poder dir allò que es vulgui», va insistir el ministre Portaveu. Per últim, Cinca va desitjar que la protesta es desenvolupi «d’una manera molt cívica».

PUBLICITAT
PUBLICITAT