PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ple absolut en la presentació d’Espot com a candidat de DA

El presidenciable defensa «una Andorra inclusiva» en un discurs que mira a casa però no s’oblida de la UE

Per El Periòdic

El candidat de DA, Xavier Espot, explica el seu projecte al Centre de Congressos, ahir.
El candidat de DA, Xavier Espot, explica el seu projecte al Centre de Congressos, ahir. | Twitter / DA

El candidat de Demòcrates per Andorra a les eleccions generals, Xavier Espot, va aconseguir aplegar més d’un miler de persones ahir a la nit en la presentació del seu projecte al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. L’auditori era ple a vessar i diversos seguidors van quedar-ne fora i van haver d’acontentar-se seguint l’acte a través de les xarxes socials. El candidat estava allà per presentar el full de ruta de DA, però ja va manifestar la seva voluntat de construir-lo entre tots: «Si bé tinc un projecte que vull per al meu país, també m’agradaria que totes i tots vosaltres m’ajudéssiu a omplir de contingut i a donar forma a aquestes idees».

Espot va obrir-se davant de tots els assistents defensant la idea d’una «Andorra inclusiva amb les persones, els col·lectius i el teixit econòmic». Tot i reconèixer que en els gairebé vuit anys de govern demòcrata s’han dut a terme moltes reformes per tal d’homologar Andorra al seu entorn, va destacar que «després de posar ordre a casa, ha arribat el moment que decidim, entre tots, com ens convé que sigui aquesta casa, com fer-la comfortable per a nosaltres i atractiva per als altres».

Espot va recordar els grans passos que encara queden per recórrer. «Al meu entendre, participar del mercat interior és la clau de volta que li falta al nou model econòmic i social d’Andorra», va incidir sobre l’acord d’associació amb la Unió Europea. Tot i així, ja va avançar algunes de les seves línies vermelles en temes com la negociació de la lliure circulació de persones: «Andorra ha de controlar els seus fluxos migratoris, sinó no hi haurà acord». Pel que fa a problemes interns com el de l’habitatge, va recordar que el Govern no té cap vareta màgica, però va voler llançar un missatge contundent tot assegurant que «jo no faltaré a la veritat». I en el seu discurs, entre moltes altres qüestions, també va tenir un espai per a les dones i el respecte cap als seus drets com la despenalització de l’avortament en els tres supòsits bàsics, sempre que encaixi en el model d’Estat actual.

PUBLICITAT
PUBLICITAT