PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Evitar València i Unicaja

El MoraBanc confia en no quedar enquadrat amb els dos conjunts de l’ACB en el mateix grup del Top16

Per Joan Josep Blasco, Anna Ribas

Partit entre l’Unics Kazan i l’Unicaja, dos dels possibles rivals dels andorrans.
Partit entre l’Unics Kazan i l’Unicaja, dos dels possibles rivals dels andorrans. | Unics

Dimarts el BC MoraBanc Andorra va aconseguir classificar-se per primera vegada per al Top16 de l’EuroCup. Queda encara una jornada per concloure la primera fase i hi ha moltes places pendents. Això fa que es coneguin dos membres de cada grup per a la següent ronda, i entre aquests hi ha preferències. Els principals entre aquests són dos conjunts de la Lliga Endesa, el València Basket i l’Unicaja.

L’equip d’Ibon Navarro disputarà la setmana vinent el darrer partit. Serà amb el líder del grup A, l’AS Mònaco, que no es juga res, perquè té garantida la seva posició. Els andorrans estan classificats, però el seu lloc pot variar. Actualment és segon, però també pot arribar a ser tercer o quart. La classificació per al Top16 era el primer repte de la temporada a complir. «Sabíem que fins el Nadal un dels objectius, respecte a millorar l’any anterior, era intentar classificar-nos per a la següent fase de l’EuroCup. Crec que hem fet una bona primera part d’aquesta competició sent sòlids a casa i guanyant un partit a Brescia, quan no havíem guanyat mai fora a Europa. Vèncer com a visitant és molt complicat», assegurava Francesc Solana, general manager del MoraBanc. 

El MoraBanc compta amb un avantatge. «Depenem de nosaltres per ser segons en el grup més complicat de l’EuroCup», que li permetria enfrontar-se amb l’Unics Kazan i el Cedevita Zagreb, als quals ja es va trobar la temporada passada, a més d’un quart conjunt també per decidir. Formant part d’aquest grup «igual tenim alguna opció més» per passar a la següent fase. El que volen evitar és concloure tercers, perquè anirien directament al grup G, on esperen els rivals d’ACB. Aquest enquadrament és el que Solana veu més complicat: «El més difícil és el dels espanyols, pel nivell dels dos equips, tant Unicaja com València». Per a aquests dos conjunts «un dels seus objectius no és com nosaltres passar, sinó guanyar l’EuroCup. Hem d’estar preparats per veure on estarem, però està clar que l’equip té ganes i il·lusió per seguir endavant».

Copa del Rei

El segon objectiu del curs és disputar la Copa del Rei. De moment el MoraBanc hi és fora, i amb el calendari que hi ha per davant fins concloure la primera volta, necessiten tenir un rendiment quasi immaculat per ser a Madrid per disputar el títol. «Tots tenim clar que per anar-hi has de guanyar 10 partits. Falten sis jornades i portem cinc victòries, per tant, és complicat i el que hem de fer és seguir sumant i que l’equip vagi millorant perquè el que volem a final de temporada és que la lliga regular et posi el més a dalt possible. Està clar que a tots ens agradaria sempre lluitar per la Copa del Rei, però si no és així sumar el màxim de victòries possibles. Aquest any és una mica més complicat que els altres perquè són set els equips que es classifiquen més l’amfitrió de Madrid».

El primer pas l’hauran de donar demà amb la visita al Poliesportiu d’Andorra del Delteco GBC. Per a Solana, el conjunt basc «és un rival amb el qual has de jugar bé perquè ha demostrat competir a tots els partits. Si l’equip contra qui juga no està bé, els guanya. Hem de fer un bon partit. Tornem a jugar després de molts dies a Andorra i això l’equip també ho agrairà. Esperem sortir a tope i no esperem guanyar al final, sinó anar a pel partit des del principi».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT