PUBLICITAT

Andorra la Vella

La visita més esperada

El MoraBanc comparteix material, un berenar i samarretes signades amb els usuaris de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell

Per Anna Ribas

El MoraBanc visita els usuaris de l’escola especialitzada.
El MoraBanc visita els usuaris de l’escola especialitzada. | MARICEL BLANCH

Som a l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell. Al gimnàs, una quinzena d’usuaris segueix, com cada dia, la seva rutina esportiva. Malgrat l’aparent normalitat, és un dia especial. La il·lusió i els nervis es poden palpar a l’ambient quan, de sobte, els somriures de les persones ateses ens alerten que els jugadors del primer equip estan passant per l’arc de la porta, acompanyats de l’equip tècnic i la direcció. Ha arribat el dia de la visita anual del BC MoraBanc Andorra. De fet, moltes de les persones amb diversitat funcional porten roba amb l’emblemàtic ‘Mai Por’ o el logo de l’equip, tota cedida pel club. En veure els jugadors, es distreuen de les seves activitats. «Aquests exercicis els han treballat diàriament i ara alguns em diuen ‘és que no em surt’. Els veuen i es posen nerviosos», explicava el tècnic d’educació física, Robert Dos Santos. Alguns s’acosten a parlar amb els components de l’equip, fins i tot en anglès,  i juguen plegats a bàsquet.

«Gràcies als regals que rebem cada any podem augmentar el ventall d’activitats i fer que siguin diferents i innovadores», afegia Dos Santos. Més d’una trentena de persones es beneficiaran dels equipaments que ha donat el club i que s’utilitzaran en les sessions de fisioteràpia i d’educació física. Els usuaris van estrenar, davant l’atenta mirada del conjunt, un dels regals més destacats: tota l’equipació necessària per poder utilitzar amb seguretat una bicicleta adaptada del centre. Guille Colom, capità de l’equip, va exposar que «són gent amb molta il·lusió, els agrada molt el bàsquet, venen als partits... Crec que la nostra visita els alegra el dia i, per a nosaltres, veure tot el que fan i com aprofiten el material, és molt bonic». La sessió de gimnàs conjunta va acabar amb un berenar on els jugadors van entregar samarretes signades a les persones ateses, que s’abraçaven a ells i els agraïen la visita. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT