PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Centre de Reeducació de joves estarà enllestit el 2019

Espot assegura que el «projecte marc d’intervenció basat en educació, salut i benestar està en fase final»

El ministre Espot durant la seva intervenció, ahir.
El ministre Espot durant la seva intervenció, ahir. | MARICEL BLANCH

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va anunciar ahir que el Centre de Reeducació Intensiva (CREI) per a joves amb problemes d’addicció i trastorns de conducta estarà enllestit abans que acabi el 2019. No obstant aquesta manifestació, Espot va preferir ser «prudent» respecte una data concreta de posada en funcionament donat que va reconèixer haver estat «massa optimista» quan el març passat va indicar que el CREI funcionaria a Andorra a principis del pròxim any. El titular de la cartera d’Afers Socials va indicar que el Govern va patir un contratemps pressupostari, que va provocar l’endarreriment. 


Espot va donar aquesta informació en seu parlamentària i en resposta al conseller del PS, Pere López, qui va demanar al Govern més detalls sobre el procés de rehabilitació de l’antiga residència del Solà d’Enclar que acollirà el CREI. En el marc d’aquesta conversa, el ministre també va avançar que «el projecte marc d’intervenció basant en tres eixos d’educació, salut i benestar personal està en fase final i el centre comptarà amb educadors socials, un psicòleg, un psiquiatre, un mestre i un infermer per tal que els joves rebin una atenció educativa, psicològica i terapèutica». Espot va detallar que el projecte compta amb més d’un centenar de pàgines i es va comprometre a fer-lo arribar tant a López com a la resta dels consellers. A més, el Govern va defensar les bondats de l’emplaçament triat «cèntric, ampli i amb zones verdes» davant dels dubtes del PS que van apuntar que zones «com Sispony» podrien haver estat més adequades. 

La Gavernera 

D’altra banda, López també va preguntar a Espot sobre «la precarietat laboral» al Centre d’Acolliment d’Infants (CAI) la Gavernera. El conseller del PS es va mostrar preocupat perquè els professionals que desenvolupen una tasca clau en el centre no estan remunerats correctament. Espot va assegurar que des que va assumir el càrrec ha fet grans esforços per reduir la temporalitat de la plantilla i va indicar que, farà tot el que sigui possible perquè les condicions dels treballadors millorin, també econòmicament. 

El SAAS «revisarà» la gestió de les queixes dels usuaris

El Ministre de Salut, Carles Alvarez Marfany, es va comprometre ahir al Consell General a «revisar» el sistema de gestió de les queixes dels usuaris del SAAS després que la consellera liberal Judith Pallarès exposés ahir durant la sessió de control al Govern que el sistema de salut públic andorrà no té un sistema de traçabilitat de les queixes que presenten els pacients. «És veritat que potser hi ha algun mecanisme que pot extraviar alguna queixa però jo disposo d’exemples de queixes que sí que tenen segell i un registre d’entrada», va respondre Alvarez a Pallarès quan aquesta li va exposar que les persones només obtenen un document segellat quan ho demanen expressament i no per procediment automàtic. 


Pallarès va demanar que quan els usuaris del SAAS estiguin disconformes tinguin un canal particular d’expressió i les queixes «no es barregin amb els suggeriments». A més, també va posar enrelleu que el fet que els escrits dels pacients no disposin d’un número de referència ni en la versió online ni en l’escrita impossibilita saber si una demanda arriba efectivament al seu destinatari. 


Alvarez va considerar que el tipus de queixes que s’entren per aquest sistema són «genèriques» i que quan hi ha «un suposat cas de mala praxi» el mecanisme que s’activa és diferent perquè requereix molta més informació. No obstant això, va reconèixer: «Hi ha marge per a la millora». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT