PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

L'UdA realitza cursos de portuguès i xinès

A més dels coneixements lingüístics incideixen en la cultura

Façana de la Universitat d'Andorra.
Façana de la Universitat d'Andorra. | UdA

La Universitat d’Andorra organitza amb el Camões-Instituto da Cooperação e da Língua IP dos cursos de llengua i cultura portugueses, amb l'objectiu d'oferir un coneixement general elemental i intermedi de la llengua i la cultura portugueses, corresponent als nivells A1.2 i A2.1 del marc europeu de llengües (CEFR).

En aquests cursos s’abordaran les característiques lingüístiques generals de la variant europea de la llengua portuguesa per poder assolir i desenvolupar un nivell bàsic i intermedi de comprensió lectora, expressió escrita i expressió oral en situacions comunicatives quotidianes. Pel que fa als continguts culturals, l'objectiu és que l'estudiant comprengui i aprofundeixi en els aspectes comunicatius i pragmàtics bàsics del portuguès: formes de tractament, expressions habituals; com també en els principals aspectes de la cultura portuguesa a través de la literatura, la música, els símbols, la història i la geografia de Portugal.

L'activitat està dirigida tant a la comunitat universitària com a qualsevol persona interessada major de 16 anys. Els estudiants de formació reglada que superin l'avaluació del curs podran reconèixer tres crèdits europeus de lliure elecció.

Xinès

D'altre banda, Aula Confuci d’Andorra organitza cursos de llengua i cultura xineses de nivell ZH-A1.1, ZH- A1.2, ZH-A2.1, ZH-A2.2, ZH-B1.1, en què el ZH-A1.1 correspon al nivell d’iniciació.

En aquests cursos semestrals de 60 hores els estudiants aprendran el sistema de pronunciació (pinyin, sistema de transcripció fonètic), l'escriptura i el reconeixement de caràcters xinesos bàsics (radicals i components), la comunicació oral en situacions quotidianes i senzilles. Podran comprendre el vocabulari i expressions bàsiques relacionades amb la seva persona i amb la vida diària. A més a més, seran capaços de dominar i construir oracions simples, fer descripcions senzilles i intercanviar idees en xinès d’una manera simple. En aquesta fase, també coneixeran la riquesa de la cultura xinesa des de diferents angles: el protocol, la cal·ligrafia, el cinema, la música, les festes tradicionals, etc.

El propòsit d’aquests cursos no consisteix només a proporcionar als estudiants coneixements lingüístics, sinó que també a desenvolupar la motivació per aprendre, la capacitat autodidacta, la cooperació, el coneixement de la cultura, etc. Tot això contribueix a què els estudiants posin en pràctica estratègies eficients i arribin a millorar la seva competència lingüística.

L'activitat està dirigida tant a la comunitat universitària com a qualsevol persona interessada major de 16 anys. Els estudiants de formació reglada que superin l'avaluació del curs podran obtenir el reconeixement de quatre crèdits europeus de lliure elecció.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT