PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Carlos de Jesús «recapacita» i continua a la federació

El director tècnic va dimitir al novembre deixant en crisi l’ens i els federats

Per Anna Ribas

Jordi Casellas i Carlos de Jesús en una presentació.
Jordi Casellas i Carlos de Jesús en una presentació. | ÀLEX LARA

El director tècnic de la Federació Andorrana d’Esports Adaptats (Fadea) va renunciar el passat mes de novembre després de 14 anys en el càrrec. El motiu eren nombroses desavinences amb el Govern. La dimissió de Carlos de Jesús sentenciava a la federació i als esportistes a un futur incert. L’ens es va reunir amb l’Executiu i el pare de Roger Puig, ja que l’anunci que l’esquiador adaptat aniria als Campionats del Món va ser el detonant de la renúncia. De Jesús, va considerar que Puig no tenia el nivell necessari i que, a més, no comunicava la seva evolució com a esportista a la federació. 

No obstant això, sembla que la situació s’ha normalitzat.  Xavi Fernández, esportista de la Fadea, va exposar que «vam veure que, havent-hi una mica de comunicació, ha de funcionar bé». Així mateix, De Jesús va declarar que «em sap greu haver posat a Puig pel mig perquè el que em va emprenyar és el fet que no em deixessin treballar ni prendre decisions. Quan pugui parlaré amb l’esportista i el seu pare per explicar-los que la decisió va ser conseqüència del cúmul de molts anys d’incomprensió vers l’esport adaptat». «Vaig parlar amb diversos esportistes i em van fer veure que, tot i tenir les meves raons, m’havia emprenyat amb una persona exterior a la federació. Em van suggerir que m’ho repensés perquè havia costat molt crear una federació amb un bon funcionament i vaig recapacitar. La reunió amb Govern, no va tenir cap relació directa amb la meva decisió perquè la vaig prendre pels federats. Per a mi no ha canviat res, però això no és una federació purament competitiva, hi ha temes més socials i és important conèixer a la gent i que t’agafin confiança», afegia. Fernández va constatar que «nosaltres no vèiem que la federació pogués continuar sense el Carlos i, al final, les víctimes eren els altres esportistes».

Pel que fa als resultats de l’esquiador adaptat als Mundials, va afirmar que «són molt bons, continua amb ganes i entrenant de valent. El Roger com a esportista representant d’Andorra a l’exterior és la millor vàlua que tenim. Seria una llàstima no donar-li suport ni estar amb ell, i també hem de fer costat als altres federats que tenim aquí. Per això, era important arribar a una bona entesa». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT