PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pensant en clau Copa

El MoraBanc rep al cuer amb la intenció d’iniciar una ratxa impecable per classificar-se i anar a Madrid

Per El Periòdic

Ennis en una acció del partit contra l'Unicaja.
Ennis en una acció del partit contra l'Unicaja. | BCA / Martín imatge

Queden sis jornades per concloure la primera volta, i per veure si el BC MoraBanc Andorra és capaç de complir amb el segon objectiu de la temporada. El primer l’assolia aquesta setmana classificant-se per al Top16 de l’EuroCup. El segon, se sabrà el mes vinent, quan finalitzi la primera volta de la Lliga Endesa i es coneguin els equips classificats per a la Copa del Rei de Madrid. El marge d’error és mínim, però el conjunt d’Ibon Navarro provarà de tenir una actuació impecable fins llavors per guanyar-se la participació. La primera prova de les sis que queden arriba avui, amb la visita del Delteco GBC (20.30 hores).

Aquest és un partit que demana especial atenció. Dels que la concentració és especialment important perquè es presenta el cuer, que només ha guanyat dos partits fins el moment, i que és el pitjor atac de l’ACB, amb una mitjana de 71,27 punts, que contraresten amb els 81,36 que anota el MoraBanc. Fora de la realitat dels números, per a Navarro, entre els dos conjunts «si ho penses bé no hi ha tantes diferències. Han perdut amb el Tenerife a la pròrroga, han estat 14 a sobre a València i han estat capaços de guanyar al Burgos jugant un partit espectacular. És un equip que ha competit en tots els partits. Està molt ben treballat i entrenat, que sap explotar les seves virtuts. Tenen eines i armes per amagar els seus defectes i serà un partit complicat», amb la virtut que «si els deixes jugar, juguen molt bé».

Sis finals

Guanyar als bascos permetria donar un pas endavant de cara a la classificació per a la Copa del Rei, que constarà de cinc etapes més en aquesta cursa de mitja distància. Aquest és un repte que compta amb diversos implicats. «Tenim un objectiu que també persegueixen molts equips i amb capacitat i possibilitats de fer-ho, però és un dels atractius d’aquesta lliga, on tots els partits són importants i tots els conjunts apuraran les seves opcions. Afortunadament estem en aquest grup que aspiren a estar allí, queden sis partits i intentarem fer un esforç i a veure si també tenim la sort i podem fer les victòries necessàries», exposa Navarro, conscient com la resta del club que en aquest període no hi marge per fallar: «L’error és mínim, però nostre i el d’un bon grapat d’equips que estan amb cinc o sis victòries i tenen el mateix objectiu». 

Navarro: «L’error és mínim, però nostre i el d’un bon grapat d’equips que estan amb cinc o sis victòries i tenen el mateix objectiu»

Cafés Candelas Breogán, Movistar Estudiantes, Monbus Obradoiro, San Pablo Burgos i Tecnyconta Saragossa seran els rivals que té per davant per concloure la primera volta. Cap d’ells és dels considerats grans de la competició, però això no ha de portar a equívocs que la feina està feta. «El nostre calendari de novembre era infernal i el vam fer bo nosaltres. Pot haver algú que pensi que el nostre és boníssim d’aquí a final de temporada i és verí pur. Els calendaris es fan bons en funció de com arribis tu, ho facin els rivals i estats de forma». Per tant, «qui vulgui ser a la Copa ho haurà de fer molt bé, i qui no ho faci i només estigui bé, no hi serà». Per aconseguir-ho «sabem que hem de fer un esforç molt gran i que d’aquests sis partits segurament ens faci falta guanyar-ne cinc i millorar el nostre average. I potser en guanyem cinc i tampoc hi entrem».

Partit obert

A la plantilla el missatge també ha calat. Que vingui el cuer no vol dir que tot sigui més fàcil. «Serà un partit molt competit perquè tothom sap que el Guipúscoa juga bé, encara que perden partits, que són per petits detalls, tot i que cada dia estan millorant», assegura Moussa Diagné, que només se centra en el pròxim duel. «El nostre entrenador només ens diu guanyeu» el proper partit, i en acabar-lo «penseu en el següent». El Delteco, que torna amb els exjugadors del MoraBanc Beqa Burjanadze i Dani Pérez, es presenta amb necessitats, fet que comporta que «no serà un partit gens fàcil. Venen per guanyar». El senegalès afirma que no hi ha excés de confiança, a pesar del que digui el rendiment d’uns i altres: «L’aposta de la majoria de la gent és que l’hem guanyat abans de jugar-lo, però s’estan equivocant. Al Guipuscoa el respecto molt».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT