El MoraBanc desapareix contra el cuer (76-87)

El Delteco s’aprofita de la total desconcentració dels locals a la segona part

Per Miquel López-Egea

Miki Vitali intenta anotar al Poliesportiu,, ahir.
Miki Vitali intenta anotar al Poliesportiu,, ahir. | ACB Photo / Albert Martín

El MoraBanc ha tornat a firmar avui una segona part per oblidar i el Delteco GBC, el cuer de la Lliga Endesa, li ha passat per sobre quan han abaixat la guàrdia al tornar de la mitja part i, per tant, ha perdut de manera dramàtica per 76 a 87 després d'uns dels pitjors matxs de la temporada, per no dir el pitjor. L’equip, com contra el València a La Fonteta, ha permès un conjunt d’errades que els rivals que han fet que el rival s'animés i finalment aquest ha pogut donar la sorpresa. La mala dinàmica ha tornat. La finestra FIBA va trencar la ratxa i ara s’haurà de remar fort per aconseguir anar a la Copa del Rei, objectiu que després del partit d’avui encara s’ha allunyat més, molt més. I de fet, els mateixos jugadors ho veuen molt lluny.

Després d’una forta ovació a Beqa Burjanadze, qui ha tornat al Poliesportiu, el partit ha començat amb un MoraBanc dominador. Les defenses han estat molt dures i, en aquesta primera part, l’encert tricolor ha acompanyat, fent bona feina en defensa, sent forts en el rebot, encara que els guipuscoans han estat més superiors en aquest aspecte. El resultat en el primer quart ha estat de 19 a 13.

En el segon quart, els del Principat han anat per davant tota l’estona però, malgrat això, els visitants s’han anat posant les piles, fent passos de formiga per anar apropant-se a l’electrònic fins a situar-se un punt per sota dels andorrans. Sens dubte, els locals s’han jugat la vida en aquest partit.

Per aquest motiu, Ibon Navarro ha apostat per Dylan Ennis per solucionar els problemes i per David Walker i Shayne Whittington per ajudar-lo, jugadors que han permès que l’equip es posés les piles per aconseguir un interessant avantatge que després no ha servit per res.

A la mitja part, el resultat era de 42 a 34. Però això només era un miratge i el panorama estava a punt de canviar...

Desconcentrats i molta mala imatge

Així, a la segona part, el MoraBanc ha sortit amb un ritme molt fluix i ha permès que els visitants es posessin per davant més d’una vegada. Havien tornat els fantasmes de València i, tot i que els andorrans s’han pogut recuperar durant aquest temps, han comès molt errades, han perdut l’espurna i l’energia necessària que requereix un partit d’aquesta mena.

En aquest moment, Albicy i Diagne han mostrat la seva sintonia i David Jelínek ha assolit el paper de líder i amb el seu encert ha aconseguit que l’equip anés al final del temps amb un resultat de 61 a 57.

En el darrer quart, l’avantatge s’havia de defensar però el MoraBanc ha sortit totalment desconcentrat, desaparegut i liquidat i no ha fet gens bé la feina. Ha firmat un quart per lamentar i en els primers quatres minuts, el Delteco, sabedor que els locals estaven fent aigües, s’ha posat per davant, 62 a 75, aprofitant-se de la mala dinàmica.

Una altra vegada, l’equip ha tornat a firmar una segona part molt trista i ningú ha estat capaç de treballar per aconseguir la remuntada davant d’un rival que, tal com indiques les estadístiques, a priori, és molt més fluix. De fet, el partit l’ha perdut el MoraBanc en la seva pitjor versió de la temporada.

Al final, el resultat ha estat de 76 a 87. Després d’aquest duel, sembla improbable que els andorrans puguin guanyar els cinc duels restants per poder optar a jugar la Copa del Rei, sobretot després d’aquest pèssim espectacle fet al Poliesportiu.

En aquets sentit, el tècnic local, Ibon Navarro ha explicat que “ens hem relaxat” i que “no hem mantingut la duresa”. “Hem tingut molts alts i baixos i hem estat massa pendents de la nostra alta d’encerat”, ha assegurat i ha afegit que “ens hem dedicat a intentar anotar amb accions individuals sense compartir la pilota, hi ha hagut massa gent intentant posar-se la capa de Superman per salvar l’equip”. “No hem jugat junts” ha sentenciat i ha reiterat que “no es pot pensar en la Copa del Rei quan juguem així perquè no ens ho mereixem”. “Hi ha moltes coses i s’han d’arreglar ja”, ha conclòs.

Per altra banda, Moussa Diagne s’ha mostrat desolat i ha manifestat que “així no es pot guanyar cap partit”. Visiblement decebut, no ha estat capaç ni de respondre a les preguntes de la premsa. Rafa Luz també ha estat molt crític i ha destacat les individualitats: “Hem de canviar el xip, aquest no és el nostre equip”.