PUBLICITAT

Andorra la Vella

La plantilla del Lusitans fa un ultimàtum a la directiva del club

L’equip podria haver jugat el darrer partit de la seva història tot i que Da Silva confia a trobar un inversor

Per Miquel López-Egea

Bruno Raposo i Bruno Gomes lluiten per la pilota a la Borda Mateu, ahir.
Bruno Raposo i Bruno Gomes lluiten per la pilota a la Borda Mateu, ahir. | Xavi Pujol

L’FC Lusitans podria haver jugat ahir el darrer partit de la seva història després que la directiva no hagi pagat les nòmines del mes de novembre. L’equip està patint un moment molt dur i la falta d’inversió ha provocat que el club estigui a punt de desaparèixer però malgrat aquesta incertesa, el Lusitans va jugar ahir el darrer partit del primer tram de la Lliga Multisegur Assegurances i va perdre per 0 a 3 contra l’Inter d’Escaldes. D’aquesta manera, Fernando Lascano, jugador del club, va assegurar el problema «s’ha de solucionar aquesta setmana». 

No és la primera vegada que els problemes econòmics afectes al Lusitans i de fet, l’abril passat, l’equip ja va estar a punt de desaparèixer perquè no s’havia pogut efectuar el pagament de les nòmines. Tanmateix, aquella vegada, el president de l’entitat, Antonio da Silva, va aconseguir fer els pagaments. Ara, però, la situació és més greu i Da Silva va explicar que s’està treballant amb diversos fronts per trobar un inversor i que, en el cas que aquest no es trobi, l’equip desapareixerà. De moment, el deute de l’entitat se situa a prop dels 100.000 euros, ja que, aquest any, l’equip havia apostat per incorporar jugadors forans i fer un esforç econòmic per anar a les competicions europees, però ara, l’equip està al límit. 

Quim Ferreira, entrenador de l’equip, va explicar que «és difícil jugar en aquestes circumstàncies» però que «s’ha de ser optimista». «Han estat quatre mesos de molta feina, de moltes dificultats, sobretot aquesta darrera setmana perquè no és fàcil preparar un equip en aquestes circumstàncies, és una situació lamentable», sentenciava i a més, recordava que «vinc d’una realitat completament diferent» i que «els jugadors no han de rebre aquest tracte, ja que no han de patir per arribar a final de mes». «La federació ha d’estar atenta, no pot deixar desaparèixer el club, la situació s’ha de resoldre», reclamava. En aquest sentit, va comentar després del partit que «des del club ens diuen que hem de creure» i que «apareixeran solucions».  

En aquesta línia, en cas de desaparèixer, una de les opcions que tindria la Federació seria permetre que els jugadors fitxessin per altres equips de la competició en cas de confirmar-se la dissolució del club, fet que se sabrà durant la setmana. Per ahir, s’havia plantejat algun acte de protesta, però finalment, el partit va transcórrer sense incidències ni protestes. 

Malgrat això, hi ha molts jugadors que volen marxar i aquest és el cas de Lazcano, qui va explicar que «no és fàcil jugar en aquestes condicions». «Sempre hem tingut complicacions però ara el tema ja no dona per més», assegurava i va demanar que «algú doni la cara perquè hi ha gent que ha vingut amb la família i de lluny». «S’ha de prendre una decisió i trobar una solució, espero que algú ens respongui i, si no és el club, que sigui la federació», reiterava. A més, va recordar que «estem en la incertesa» i que «no sabem res, cap dirigent ha donat la cara i no ens ha vingut a veure». «El campionat ara s’acaba i no sabem res, ens arriben missatges però només volem rebre el que mereixem», concloïa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT