PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Descens d'una dècima de l'IPC al novembre

La inflació anual acumulada al 11 primers mesos de l’any se situa en el +0,9%

Per El Periòdic

Instal·lacions elèctriques.
Instal·lacions elèctriques. | Arxiu ANA

La variació anual de l’Índex de Preus al Consum (IPC) en base 2017 corresponent al mes de novembre del 2018 és de l'1,1% (novembre 2017: 2,7%), de manera que la inflació anual acumulada en els onze primers mesos de l’any se situa en el +0,9%. D’altra banda, la inflació subjacent se situa al 0,4% anual en relació al mateix mes de l’any 2017.

Els principals grups de l’IPC que provoquen que la variació anual del mes de novembre disminueixi en una dècima la inflació anual enregistrada el mes d’octubre són el transport, a causa del descens del preu dels bitllets d'avió, i l'habitatge, aigua, gas i electricitat. Això és degut a una pujada menor dels preus de l'electricitat, gas i altres combustibles respecte al mateix mes de l'any anterior. A l'altra banda, el grup més inflacionista ha estat el d'alimentació i begudes no alcohòliques. L'augment és a causa de l’augment dels preus de l’alimentació.

La variació anual de l’IPC d’Espanya del mes de novembre del 2018 se situa en l'1,7% (octubre 2018, 2,3%). Aquest descens es produeix a causa de la baixada dels preus dels carburants i lubricants, del grup transports. La variació anual de l’IPC de França de novembre del 2018 se situa en l'1,9% (octubre 2018, 2,2%). Aquest descens és a causa de la baixada dels preus dels productes petroliers del grup energia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT