PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Lusitans pagarà la meitat de les nòmines aquesta setmana

La directiva assegura que trobarà un inversor aquest mes de desembre i que salvarà l’equip

Per Miquel López-Egea

L’Inter d’Escaldes i l’FC Lusitans juguen el darrer partit de l’any a la Borda Mateu, diumenge.
L’Inter d’Escaldes i l’FC Lusitans juguen el darrer partit de l’any a la Borda Mateu, diumenge. | Xavi Pujol

Després de les queixes dels jugadors i del cos tècnic de l’FC Lusitans, la directiva del club ha decidit pagar la meitat de les nòmines aquesta setmana, fet que suposa un gran esforç per al club, que es troba en una situació molt dolenta i que necessita trobar un inversor de manera imminent. En aquest sentit, segons va explicar el president del club, Antonio da Silva, «confiem a trobar un inversor aquesta setmana o, com a molt tard, durant aquest més però l’equip no desapareixerà». Pel que fa a la fuga de jugadors va reconèixer que «no es pot fer res» però va voler recordar que «amb un inversor se’ls podrà pagar», i segons ell, el fet és pròxim. 

La darrera vegada que l’equip va passar per això, l’abril passat, el club  va estar a punt de desaparèixer però da Silva va posar els diners de la seva butxaca per salvar el club. Des de llavors, ha treballat per trobar un inversor i per fer un projecte molt ambiciós però els objectius, pel que fa a entitat, no han acabat de quallar. Sí que ho ha fet, en canvi, com a equip, que està en plena lluita per aconseguir una plaça a Europa, encara que després de la derrota de diumenge, se situa a quatre punts de les places europees.

Lazcano marxa

Per altra banda, qui marxa segur és Fernando Lazcano, que ja ha entregat als papers al club per sol·licitar-ne la baixa i poder tornar a Xile, el seu país. No obstant això, l’ambient al vestidor sembla haver millorat amb aquest gest i tal com va explicar el jugador Luis Miguel dos Reis a EL PERIÒDIC, «el club està fent l’impossible per pagar però si no n’hi ha, no n’hi ha». «Alguna cosa és alguna cosa, la plantilla s’ha quedat una mica més contenta i ara estem esperant a veure què passa», manifestava. Segons ell «tenim aquesta situació i ara no es pot fer res, hem d’esperar i veure si la plantilla es queda, aquest és un fet que no sabem, però hem de recordar que tothom és de fora i que això complica les coses».

En aquets context, la plantilla ha reclamat una mediació i solucions a la Federació però des d’aquesta han explicat que «no es pot fer res» perquè és el club qui gestiona els diners i l’únic que es podria fer seria modificar el reglament on diu que un jugador no pot marxar a un altre equip de la primera divisió si ha jugat cinc duels amb aquest primer conjunt. En aquest cas, el comitè de competició seria qui hauria de tenir la darrera paraula, com va passar amb el cas del Jenlai de segona divisió.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT