PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El SAAS contracta més estrangers que andorrans

La meitat dels professionals incorporats al 2018 són espanyols

Per El Periòdic

La façana de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
La façana de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | MARICEL BLANCH

El SAAS ha contractat més persones estrangeres que de nacionalitat andorrana per donar cobertura a les places vacants o de nova creació de diferents especialitats durant aquest 2018. Així es desprèn de les dades que el Govern va fer públiques per respondre la pregunta de la consellera socialdemòcrata, Rosa Gili, relativa als darrers concursos de selecció de personal efectuats pel SAAS. Concretament, fins al 15 de novembre, s’havien convocat un total de 80 places. De les 490 candidatures presentades, van acabar-se seleccionant un total de 67, la meitat de les quals corresponien a professionals de nacionalitat espanyola. 

Precisament la pregunta del PS venia motivada perquè el partit havia pogut constatar que les persones finalment seleccionades havien estat, en algun cas, professionals que no residien al país malgrat que l’edicte de convocatòria fixés entre els requisits tenir la nacionalitat permanent andorrana. De tota manera, segons es desprèn de les dades publicades, dels 67 seleccionats només n’hi ha un parell que no viuen a Andorra i que disposen de residència espanyola. En concret, un dels farmacèutics incorporats i el cap de projecte de desenvolupament IT. Pel que fa a la resta de professionals, en canvi, n’hi ha 26 de nacionalitat andorrana, 34 espanyols –entre els quals els dos residents a Espanya–, 5 portuguesos, 2 francesos, un italià i un mexicà. 

De tota manera, durant aquest 2018 el SAAS ha contractat més especialistes no andorrans ni prèviament residents al país; es tracta dels metges especialistes en hematologia i en otorrinolaringologia –perquè no van optar-hi ni nacionals ni residents–, un tècnic administratiu de recursos humans, el psicooncòleg i el cap d’àrea de finances. Aquests darrers perquè eren el candidat més òptim entre els que van presentar-se a la corresponent convocatòria.

PUBLICITAT
PUBLICITAT