PUBLICITAT

Andorra la Vella

Quatre anys de presó per abusar de la fillastra menor d’edat

Corts sentencia a sis anys la dona que va intentar matar l’exparella

Diverses persones esperen a l’interior de la Batllia.
Diverses persones esperen a l’interior de la Batllia. | Maricel Blanch

Corts va condemnar ahir l’home resident de 36 anys acusat d’abusar sexualment de la seva fillastra, menor d’edat, a quatre anys de presó i a quatre més de prohibició de contacte amb la víctima. La noia, que tenia 13 anys en el moment dels fets, va denunciar tres episodis d’abusos amb tocaments i «petits favors», que incloïen la petició realitzar masturbacions a l’acusat. Els fets van passar entre el 22 de maig del 2017 i el 24 d’octubre del mateix any, i el tribunal considera provats els delictes majors d’abús sexual amb prevalença a menor d’edat i d’exhibicionisme, i un delicte menor de maltractament en l’àmbit domèstic, pels quals la Fiscalia demanava cinc anys de presó. A més, la sala l’atribueix un altre delicte major, un de continuat d’actes sexuals sense consentiment.

El Tribunal també va dictar sentència sobre la dona no resident de 39 anys processada per dos delictes majors de temptativa d’homicidi i de maltractament en l’àmbit domèstic, quan el 8 de març del 2017, en un atac passional, va intentar matar a la seva exparella amb diverses ganivetades, una de les quals li va perforar el coll i la cavitat bucal. Corts la condemna a cinc anys i mig de presó i l’expulsió del Principat durant 20 anys per l’intent d’homicidi i a sis mesos més pel maltractament. A més, haurà de pagar a la CASS 2.682 euros i haurà de compensar a la víctima i el seu fill amb 13.549 euros. La dona, que es va amagar en un armari de la casa de l’exparella fins que va arribar, va declarar «estar encegada d’amor» en els moments dels fets i va negar voler-lo matar. 

La noia, de 13 anys, va denunciar tres episodis d’abusos i tocaments, que incloïen «petits favors»

Corts va anunciar ahir 15 sentències judicials més, entre les quals hi ha la pena a quatre anys de presó, dos d’ells ferms, a l’home resident de 32 anys que el passat 7 d’abril va ser enxampat per la Policia amb 53 grams de cocaïna. La fiscalia demanava set anys de garjola, però la sala no considera que hi hagi un delicte major de tràfic de cocaïna en gran quantitat i distribuïda en centres d’esbarjo. Sí que el condemna per un de major de tràfic de drogues i per un de menor de consum.

Per últim, la sala va sentenciar als quatre joves residents arrestats en l’operació Roca efectuada per la Policia el 2 d’octubre del 2017 per un delicte major de tràfic d’estupefaents, concretament de marihuana i haixix. A la casa de l’actor principal es van trobar petites quantitats de marihuana, 33 grams de bolets al·lucinògens llestos per al consum, 2.650 grams de bolets al·lucinògens en cultiu i uns 1.000 euros en bitllets. El jove va ser condemnat a tres anys i mig de presó, dos dels quals ferms, a l’expulsió del país durant 15 anys i a una multa de 1.500 euros. Dos acusats van rebre penes d’entre 12 i 30 mesos de presó condicional i un quart va ser absolt. Tots quatre hauran de fer front a contravencions.

PUBLICITAT
PUBLICITAT