PUBLICITAT

Andorra la Vella

Roig acusa DA d’amagar la problemàtica dels lloguers

El progressista creu que sí que es poden aplicar polítiques d’habitatge al país

El candidat de Progressistes-SDP, Josep Roig.
El candidat de Progressistes-SDP, Josep Roig. | ANA / M. P.

El candidat de Progressistes-SDP a les eleccions generals, Josep Roig, va realitzar ahir la primera roda de premsa després que dissabte acceptés el lideratge del projecte encomanat pel president del partit, Jaume Bartumeu. A més d’anunciar que està implicat en la redacció del programa electoral, va voler dedicar-la a la problemàtica de l’habitatge i va aprofitar l’article d’opinió publicat ahir pel president de DA, Eric Jover, en un diari del Principat, per atacar les polítiques dels demòcrates: «Juguen a emmascarar la veritat, no ens la diuen tota», va afirmar, en referència a l’opinió de Jover, qui va indicar en l’escrit que posar un topall als preus del lloguer és una «mesura cridanera» i «contraproduent arreu on s’han aplicat». Roig va indicar que sí que es podrien regular.

Per sustentar les seves paraules, Roig va donar exemples de quatre països europeus que han implementat polítiques d’habitatge per afavorir que sigui un dret digne i va apuntar que es podrien tenir en compte per aplicar-les al Principat, adaptant-les a la problemàtica del país.

«Un trist paper» 

Tot i que el protagonisme va ser per a Roig, Bartumeu va referir-se a l’informe sobre el possible subsidi d’atur que pot reclamar Europa i que el Govern va entregar als consellers de l’oposició com a «trist paper». Preguntat per la qüestió, el president dels progressistes, a més de declarar que a un foli i mig d’explicacions «no se li pot dir informe», va assegurar que «l’actual prestació per desocupació no és una norma de la seguretat social perquè és una ajuda no contributiva». En aquest sentit, creu que no serviria per obviar les obligacions que marca Europa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT