PUBLICITAT

Andorra la Vella

Da Silva treballa amb dos inversors per salvar el Lusitans

El president planteja com a alternativa «un equip a cost zero» que els permeti salvar la categoria

Per Joan Josep Blasco, Miquel López-Egea

El president de l’FC Lusitans conversa amb EL PERIÒDIC a la seu del club, ahir.
El president de l’FC Lusitans conversa amb EL PERIÒDIC a la seu del club, ahir. | El Periòdic

El president de l’FC Lusitans es mostra convençut que l’equip no desapareixerà i ahir va explicar a EL PERIÒDIC que farà tot el possible per salvar  uns colors que ara mateix tenen una situació econòmica molt complicada i un deute «assumible». 

Així, va desvelar que té «dos fronts oberts –amb un inversor espanyol i un altre de portugués–, perquè «a final de mes, com a molt tard, pugui entrar» i pagar les nòmines dels jugadors. En aquest sentit, va explicar que avui es pagarà «la meitat dels sous de  novembre de l’equip, fent un gran esforç». Per altra banda, va explicar que si finalment els membres de la plantilla marxen, crearà «un conjunt a cost zero, amb jugadors juvenils, de la base i d’Andorra per mantenir la categoria». 

A més, va comentar que la situació s’ha produït després que un inversor «ens deixés penjats i després de fitxar i fixar els sous als jugadors, ens deixés tirats durant l’estiu». Així, aquest primer inversor, va avançar una partida de diners al club però després va desaparèixer. En aquest moment, Da Silva va aconseguir trobar un segon nou inversor amb el qual «es firmaven contractes mes a mes» i al novembre, va decidir abandonar l’equip. Així, va lamentar que «el primer contracte era per deu anys». En aquest context, va explicar que durant la temporada anterior va contractar un director esportiu que va superar el pressupost de fitxatges i que ho va justificar «assegurant-me un espònsor, fet que no va complir». Ara, té com a objectiu «treballar perquè els jugadors puguin cobrar tot» i perquè «tot això no torni a passar». «Ja no me’n fio de ningú, fa 15 anys que soc el president i estimo molt el club, no m’esperava una situació així però confio en què la podrem solucionar», reiterava. En aquest sentit, la temporada passada, Da Silva, ja va optar per pagar les nòmines de la seva butxaca amb l’objectiu de salvar el club. «Dues vegades ens vam quedar molt a prop d’anar a l’Europa League, va ser mala sort», afegia. 

Per una altra banda, va agrair la comprensió dels membres del club i de bona part de la plantilla i va recordar «que entenc si marxen», fet que assumeix. «Jo sempre els puc atendre, ja saben on localitzar-me habitualment», manifestava. «Però jo no els mentiré, sempre he estat transparent amb la situació que viu el club», sentenciava.  A més a més, va assegurar que els cinc equips de la base i el de futbol sala no corren perill i que «s’ha de tenir esperança».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT