PUBLICITAT

Andorra la Vella

Inversió de tres milions d’euros en el Tanatori Nacional

Les obres estan previstes que finalitzin a la primera meitat del 2020

Per El Periòdic

Imatge exterior del nou Tanatori Nacional.
Imatge exterior del nou Tanatori Nacional. | SFGA

El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres la licitació per a la construcció del Tanatori Nacional i les sales de vetlla comunals d’Escaldes-Engordany. L’equipament, que s’ubicarà al costat de la capella de la clínica Meritxell, es durà a terme en base al conveni de col·laboració entre el Govern i el comú escaldenc, pel qual el primer construirà els fonaments i el soterrani i el segon la planta baixa i el primer pis. L’executiu destinarà 2.905.276 euros i està previst que les obres estiguin enllestides durant la primera meitat del 2020. Per la seva part, el comú va anunciar en el passat consell de comú que destinaria 1,5 milions d’euros a la construcció de les sales de vetlla. El Govern també ha adjudicat els treballs de control de qualitat de les obres amb un valor de prop de 43.000 euros. El projecte ‘Adeu’ de l’arquitecte Josep Travé va ser el guanyador del concurs d’idees per al nou Tanatori Nacional i tindrà una superfície de 1.372 metres quadrats i inclourà una petita plaça pública.

En el marc del projecte de millora del paisatge en l’entorn urbà fronterer del Pas de la Casa, l’executiu ha aprovat diferents treballs per un valor d'1.227.091 euros. En un termini de cinc mesos s’arranjarà l’avinguda del Consell General i un tram de la CG2, comprès entre l’inici de l’avinguda i el pont sobre el riu Arieja. Així, es consolidarà el punt de gir davant del poliesportiu, s'ordenarà l'aparcament de l’avinguda i s'incrementarà la seguretat, s’instal·larà nova il·luminació adequada a l’espai, s’ampliaran les voravies i s’emplaçarà nou mobiliari urbà.

A la localitat s’ha aprovat, a més, la rehabilitació de la façana de l’antiga duana del Pas de la Casa, que permetran resoldre el deteriorament de l’edifici, especialment en les façanes nord i nord-est, que han patit despreniments, filtracions d’aigua, trencaments i moviments de les finestres. També s’han aprovat les obres d’impermeabilització de la coberta del pati de l’escola del Pas de la Casa, amb l’objectiu d’eliminar les filtracions que pateix l’immoble. Les dues adjudicacions tenen un cost de 328.308,78 euros i es preveu que s’allarguin durant deu setmanes.

En l’àmbit de la salut el Govern ha aprovat dues adjudicacions. En primer lloc el condicionament del nou Centre d’Atenció Primària de Santa Coloma, que l’executiu preveu que s’inauguri a la primavera. Les obres del nou centre tindran un cost de 290.167 euros i es preveu que estiguin enllestides en 20 setmanes. Les sales disposaran de dues sales d’infermeria, una sala assistencial polivalent, una sala de visita del metge de capçalera i un despatx per a un treballador o educador social. La segona adjudicació ha estat la millora del bloc quirúrgic de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, que tindrà un cost de 250.208 euros. Les millores, que es duran a terme en un termini de quatre mesos, tenen previst l’enderroc de part dels espais existents, el canvi de les circulacions existents, la modificació del sistema de regulació i d’extracció de l’aire, la creació de noves dependències i el trasllat d’elements actuals a una nova ubicació.

En l’àmbit de la cultura, l’executiu destina 247.897 euros a les obres de condicionament acústic i equipaments audiovisuals al subsol de l’Auditori Nacional, en els quals s’aïllarà el sostre i les parets, per tal d’aconseguir una sonorització adequada per poder fer activitats complementàries a les de l’auditori. A més, s’equiparà la sala amb material tècnic audiovisual. L’altra adjudicació ha estat la destinada a elaborar un vídeo mural a l’Espai Columba de Santa Coloma. Les divuit pantalles formaran un mosaic visual, on s’evocarà amb imatges un relat sobre la pintura romànica segons el seu significat iconogràfic i simbòlic.

Per últim, pel que fa a les actuacions a les vies del Principat, s’ha aprovat l’adjudicació per eixamplar i rectificar un nou tram de la CG3, entre el riu de Ferreroles i la urbanització de les Salines, i per rehabilitat el pont del Castellar sobre el riu de Tristaina per un import de 293.098 euros i un termini d’execució de dotze setmanes. Així mateix, també s’ha adjudicat la tercera fase de les obres entre el pont de Sornàs i Ansalonga, a la parròquia d’Ordino, per un import de 258.763 euros. El tram forma part del Pla sectorial d’infraestructures verdes contemplat en l’Estratègia nacional del paisatge.

PUBLICITAT
PUBLICITAT