PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra tornarà a tenir una etapa íntegra de La Vuelta

Començarà a Andorra la Vella i es completaran cinc ports

Per El Periòdic

Perfil de la novena etapa de La Vuelta 2019.
Perfil de la novena etapa de La Vuelta 2019. | La Vuelta

Com va passar a la darrera edició, Andorra tornarà a comptar amb una etapa de La Vuelta a Espanya que de principi a fi es disputarà pel territori del país. Serà l'1 de setembre de l'any vinent. La novena etapa sortirà d'Andorra la Vella i finalitzarà als Cortals d'Encamp, amb un recorregut de 96,6 quilòmetres.

Serà una de les etapes reina de la ronda espanyola, passant pel coll d'Ordino, la Gallina, la Comella, Engolasters i Cortals d'Encamp, on estarà situada la meta. Com es va donar a conèixer dilluns passat, hi haurà 4 km d''sterrato' al camí de les Pardines. El 2 de desembre hi haurà jornada de descans a Andorra i l'endemà la prova ja estarà en territori francès, amb una contrarellotge individual entre Jurançon i Pau. El dia anterior, el pilot haurà disputat una etapa a Catalunya entre Valls i Igualada, passant per Montserrat. 

Tot això s'ha desvelat avui a l’Auditori Provincial d’Alacant, on es s'ha fet oficial finalment el recorregut de La Vuelta 2019. La 74a edició de la ronda espanyola es disputarà del 24 d’agost al 15 de setembre amb sortida a les Salines de Torrevieja i final a Madrid. En total, es correran 3.272,2 quilòmetres amb vuit finals en alt, cinc d’ells inèdits. En aquest sentit, l’organització ha considerat que l’etapa del Principat «serà una de les etapes reines» i «un punt d’inflexió abans de la jornada de descans». 

Abans d’arribar, el pilot haurà disputat algunes etapes accidentades i tan sols una jornada de muntanya, dos dies abans, una etapa amb sortida d’Onda i final al Mas de la Costa, on els principals preferits ja es posaran a prova amb dos ports de segona categories, dos de tercera i finalment un de primera.

Així, a la presentació hi han assistit nombrosos representants del pilot internacional com els residents Simon Yates o Enric Mas, a més de Miguel Ángel López i el campió del món, Alejandro Valverde.

«Serà una Vuelta dura però molt interessant, amb sorpreses, intriga i emoció assegurada», ha explicat el director de La Vuelta, Javier Guillén. «Són etapes curtes però intenses, mantenint una línia innovadora i descobrint noves pujades inèdites», ha revelat i ha afegit que «la marca Vuelta és la que és i no renunciem a ella, sinó tot el contrari, busquem potenciar-la». 

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT