PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Odei, menjar saludable australià

Andorra a Cullerades nº 22

Per El Periòdic

Interior de l'Odei.
Interior de l'Odei. | El Periòdic

Andorra hi ha un lloc on es poden tastar plats típics australians. Aquest indret és l’Odei, i el que ofereixen aquí no es troba enlloc al país, ni als seus voltants. Perquè la carta que ofereix presenta uns suggeriments diferents a l’habitual,  buscant sempre la simplicitat, que no vol dir que falti elaboració.

El brunch i lunch que es presenta compta amb plats saludables. Es fan al moment, tot amb productes frescos i naturals, adaptant-lo al tipus de client per al·lèrgies o intoleràncies alimentàries. Les opcions veganes, vegetarianes i sense gluten permeten que totes les persones trobin què poder demanar. La carta varia a l’hivern i l’estiu, i sempre es cuida allò que es cuina.

El local és diàfan i agradable per ser-hi una bona estona, tant sigui per menjar o prendre alguna cosa. Els sucs i smoothies també els fan ells, mantenint totes les característiques de la fruita i el seu sabor. El carret de les postres, totes casolanes, centren els ulls de tothom. La música de fons acompanya perfectament i els nens tenen el seu espai de joc per passar-hi l’estona. Qui vingui amb bicicleta podrà deixar-la i agafar forces després d’acumular quilòmetres i desnivell a les cames. Està obert de dilluns a diumenge. Qui es pregunti l’origen del nom d’Odei el trobarà en el basc, ja que vol dir núvol en aquesta llengua. Aquest és el nom del gos dels propietaris.

La nostra recomanació:

Si sou de carn i dels que us agrada menjar, no us perdeu el pulled pork wrap i el chicken parmy. Dues especialitats de la casa.

Ideal per… Esmorzars i dinars en solitari, i per treballar-hi amb l’ordinador o entretenir-se amb el mòbil mentre es pren alguna cosa.

Punts forts i punts febles:

El punt fort és l’elaboració de tots els plats i els productes de primera qualitat. El punt feble és l’horari, ja que tanca a les quatre i no es pot gaudir dels seus plats, cafès i sucs ni per berenar ni sopar.

El cafè

Sempre costa trobar un lloc on prendre’s un bon cafè. Doncs bé, l’Odei és un on es pot gaudir d’aquesta beguda estimulant. No només ho serà la cafeïna que porta, sinó sobretot per al paladar. Perquè és de la varietat aràbiga de primera qualitat. Posseeixen dos molinets, un per als grans de cafè que es pren sol, i l’altre per prendre’l amb llet. El motiu no és altre que estan torrats de diferent manera. El cafè prové de diferents localitzacions, sempre tenint en compte on es troben els millors grans depenent de l’època de l’any.

Els impulsors

Leigh Howard i Maria Méndez són la parella australiano-andorrana que van voler portar un model de restauració aussie cap al Principat, després de comprovar que al país no hi havia un lloc amb una oferta per esmorzar com el que es trobàven a Oceania. Ho trobaven a faltar i al desembre del 2016 van fer-ho efectiu obrint les portes de l’Odei. El projecte és una passió que tenien. La intenció no només és que es vagi a menjar o pendre alguna cosa, sinó també anar a fer feina posant-los totes les comoditats per a fer-ho possible.

Carrer Esteve Albert, Local A1-B
Escaldes-Engordany, AD700
Tel: 838600

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT