PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

El Govern encara desconeix el motiu del sobrecost del The Cloud

Torres admet que l’informe justificatiu continua en «via d’anàlisi»

Per Victoria Gómez Pérez

Una simulació de com hauria quedat el The Cloud.
Una simulació de com hauria quedat el The Cloud. | EL PERIÒDIC

L’informe que el Govern es va comprometre a realitzar per determinar possibles responsabilitats pel fracàs que va suposar el projecte The Cloud encara està en «via d’anàlisi». Així ho va confirmar ahir a EL PERIÒDIC el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres: «Actualment el Consell d’Administració està analitzant si finalment haurem d’emprendre alguna acció jurídica», va dir. Així i tot, el ministre segueix sent partidari de construir en el mateix espai «alguna cosa emblemàtica i ajustada a la realitat d’Andorra, però no com els pressupostos presentats fins ara». 

Quan es va descartar el projecte, Torres va insinuar que l’equip d’experts que els havien assessorat podien ser els responsables de l’encariment desmesurat, tot i que aquest rotatiu va informar a principis de mes que els tècnics havien avisat al Govern que el cost era fals perquè l’estimació inicial corresponia a preus del 2016. 

Segons un informe previ a la licitació, una empresa assessora va indicar que «pel que fa al preu final de contractació es considera que el pressupost estimatiu correspon a preus unitaris de fa un any. En aquest sentit, s’ha detectat recentment un encariment sobtat de la mà d’obra i de determinats materials a Andorra que cal associar amb un increment de l’activitat en el sector de l’edificació i l’obra pública». Aquesta mateixa empresa a principis del 2017 va deixar de liderar el projecte que va passar a mans d’una arquitecta del Govern. Per tant, a partir d’aquest moment, la gestió depenia únicament l’Executiu que, amb el vistiplau d’Andorra Telecom, va redactar el plec de bases i va fer l’estimació del cost.

 

Demà, la sorpresa

A l’espera que el pròxim Govern decideixi què construir en l’espai en el qual havia d’anar l’obra fallida, Torres va informar que demà s’obrirà al públic una «solució provisional». Sense voler desvelar cap detall, va assegurar que serà «una sorpresa molt maca» de la qual podran gaudir tots els ciutadans. En un principi, s’havia plantejat un embelliment de la parcel·la amb la construcció d’una plaça o un espai verd. En un comunicat emès el passat mes de juliol, Andorra Telecom es va comprometre a arreglar l’àrea delimitada per l’avinguda Meritxell i els carrers Bonaventura Riberaygua, de la Borda i Sant Salvador, així com els adjacents a la zona, per tal de permetre una millor connexió comercial. D’aquesta manera, la companyia hauria realitzat la urbanització, pavimentació i embelliment de l’espai públic, però caldrà esperar a demà per conèixer el resultat «provisional» final.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT