PUBLICITAT

Andorra la Vella

El fiscal recorre la pena de l’home que va ferir l’ull a un altre, que va perdre visió

El Ministeri Públic refusa que hi hagi atenuant per part de la víctima, tal com va dictar Corts

Una dona camina pels passadissos de la Seu de la Justícia, a l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella.
Una dona camina pels passadissos de la Seu de la Justícia, a l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella. | Maricel Blanch

La Fiscalia va defensar ahir el recurs d’apel·lació de la sentència contra el jove de 26 anys que l’octubre del 2014 va agredir un altre provocant-li una pèrdua de la visió de l’ull esquerre. Corts va dictar una pena de tres anys i mig de presó, dels quals sis mesos ferms que ja va complir de forma preventiva, lluny dels cinc anys ferms que va demanar el Ministeri Públic, que lamenta que el tribunal veiés «atenuant» en el comportament de la víctima. Per això, reclama la conformitat de la qualificació feta a Corts amb l’argument que «el relat dels fets demostra que no hi ha circumstàncies que disminueixen la responsabilitat del delicte».

Els dos joves es van discutir en un local d’oci nocturn de la Massana. L’acusat va empènyer la víctima, que va respondre amb un cop de puny. «En un acte reflex», va al·legar el lletrat de la defensa, va tornar-li el cop amb el got de vidre que subjectava. «Va tenir la mala sort d’anar a l’ull», va indicar. El condemnat, com en el judici, es va mostrar penedit dels fets.

«Esperem que pagui»

Els membres del tribunal es van interessar per la vida de l’acusat. En els moments dels fets era futbolista del FC Andorra i una promesa del futbol del Principat. El club el va donar de baixa immediatament. Aquesta temporada milita a l’Engordany i també treballa a una botiga d’esports de la capital. L’advocat defensor va demanar no revocar la sentència perquè el jove ja s’ha reinserit de nou a la societat. La mesa es va interessar pel seu sou per un motiu: «Esperem que pagui a la víctima», va dir un dels magistrats, en referència a la indemnització a la víctima, pilot de ral·lies, de quasi 30.000 euros.

PUBLICITAT
PUBLICITAT