PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els lletrats dels dos acusats per robatori amb força a un borratxo demanen l’absolució

Al·leguen que no va quedar provat el delicte i que «només es van defensar» de la víctima

Passadís de la Batllia.
Passadís de la Batllia. | Maricel Blanch

Els dos condemnats a tres anys de presó, dos dels quals ferms, per un robatori amb violència el 6 de juny del 2015 a Escaldes-Engordany van recórrer la sentència ahir al Tribunal Superior. Els lletrats dels dos acusats reclamen l’absolució perquè al·leguen que no va quedar provat el delicte i que «només es van defensar» de la víctima, en estat d’embriaguesa, a la que van agredir i provocar-li una fractura de la clavícula i altres ferides. Sí que van admetre haver-se quedat la seva cartera i haver-se repartit els 150 euros que contenia.

En el judici, celebrat el passat maig, la Fiscalia va demanar pels homes quatre anys de presó ferma i una pena complementària de 20 anys d’expulsió del Principat pel delicte major de robatori amb força. Ahir, es va ratificar en les conclusions dites a Corts. «Van donar puntades a la víctima per robar-li la cartera i per quedar-se els diners». Durant la sessió al tribunal de primera instància, no va quedar clar el motiu dels fets, però algunes versions van explicar que aquella nit van agafar un taxi per anar a un prostíbul de la Seu d’Urgell. Com que no tenien diners per pagar-lo, van decidir atracar algú.

Els lletrats dels condemnats consideren les penes desproporcionades, però reconeixen que van agredir i robar a la víctima. Per això, si el TS no admet el recurs d’absolució, van proposar una pena alternativa: dos anys i tres mesos de presó condicional per l’acusat que acumula altres antecedents penals i un any i quatre mesos, també de presó provisional, per a l’altre condemnat, que no és reincident.

PUBLICITAT
PUBLICITAT