PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern adjudica el videomural de l’Espai Columba

L’Executiu no ha determinat el termini d’execució ni la data d’inauguració

Per El Periòdic

Edifici de l’Espai Columba, situat davant l’esglèsia de Santa Coloma.
Edifici de l’Espai Columba, situat davant l’esglèsia de Santa Coloma. | Maricel Blanch

El Consell de Ministres va aprovar ahir l’adjudicació del videomural de l’Espai Columba de Santa Coloma, a tocar de l’església, que tindrà la funció d’evocar amb imatges un relat sobre la pintura mural romànica, dins dels seus espais arquitectònics, segons el seu significat iconogràfic i simbòlic. El projecte té un pressupost de 108.708 euros i l’Executiu no va especificar quan estarà enllestit.

Tampoc hi ha data d’obertura de l’Espai Columba, que estava prevista pel gener, però que s’ajornarà fins que augmenti la temperatura ambient, ja que els frescos han de ser traslladats a 15 graus per garantir el seu estat de conservació, va informar dimarts la ministra de Cultura, Olga Gelabert.

El videomural es tracta d’un recurs digital, per explicar tot allò que les dimensions espacials no permeten i que possibilita evocar l’atmosfera que l’interior de les esglésies romàniques pretenia per transportar el creient a una altra realitat: l’univers diví.

Fonts del Govern van explicar que molts museus i exposicions utilitzen les projeccions audiovisuals o amb altres formats però, en aquest cas, s’ha optat per una videoprojecció de 18 pantalles professionals que formen un mosaic visual. D’aquesta manera, s’aconseguirà per fer valdre la pintura romànica de les valls andorranes i els espais que van decorar i els objectes que van utilitzar i que han perdut fins a l’actualitat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT