PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra coopera amb ajuda econòmica al Iemen i el Salvador

El Govern aprova una partida de prop de 30.000 euros per als dos països

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu d'un bombardeig de la coalició liderada per l'Aràbia Saudita al Iemen.
Imatge d'arxiu d'un bombardeig de la coalició liderada per l'Aràbia Saudita al Iemen. | Reuters

El Govern, a proposta de la titular d'Exteriors, Maria Ubach, ha aprovat aquest dimecres una contribució voluntària per un import de 13.124,36 euros en concepte d'ajuda humanitària al Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef) per respondre a la crida d'emergència efectuada per la crisi alimentària al Iemen. A més, a proposta d'Ubach, s'ha aprovat una altra contribució de 15.000 euros a l'Instituto Salvadoreño para el Desarrollo Integral para la Niñez y la Adolencencia (ISNA), per un projecte de cooperació de tipus bilateral en l'àmbit de l'educació al Salvador. En total, la contribució aprovada pel Govern ha estat de 28.124,36 euros.

La situació actual al Iemen és considerada per les Nacions Unides com la pitjor catàstrofe humanitària mundial, ja que les últimes estimacions consideren que fins a 12 milions de persones estan patint fam després de quatre anys de conflicte bèl·lic intern, posant en perill la vida dels civils. Tanmateix, l'aportació cap al Salvador permetrà contribuir en les construccions, l'adequació i l'equipament d'una aula de teràpia ocupacional per millorar el rendiment dels joves i adults amb discapacitat, així com la integració a la societat com a ciutadans actius i participatius.

A proposta de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, també s'ha aprovat l'adjudicació pel que fa a l'elaboració, implementació, gestió i manteniment de la central de reserves de la ruta Coronallacs. Una adjudicació que ha recaigut en l'empresa Stadesport per un import de 3.886,50 euros per dur a terme la implementació d'una central de reserves en línia i amb atenció telefònica per a l'adquisició d'un forfet corresponent a les quatre mitges pensions dels quatre refugis que s'integren a la ruta Coronallacs.

D’altra banda, el consell de ministres també ha aprovat les obres de millora del Centre de Piscicultura de les Salines per un valor de 27.780 euros. Les reformes busquen disminuir l’impacte de les condicions climatològiques adverses en l’estructura de la piscifactoria millorant la circulació de l’aigua, construir un mur de fusta i sanejar la bassa de producció de peixos.

Modificació del contracte de la depuradora

Gràcies a una addenda al contracte d’explotació, l’estació depuradora d'aigües residuals del sistema sud, a Sant Julià de Lòria, podrà fer ús de gas natural en comptes de gasoil en l’assecat tèrmic de fangs. Encara que es continuïn fent servir combustibles fòssils, utilitzant la nova font d’energia es reduiran les emissions de gasos contaminants sense cap cost addicional per a l’administració.

Així mateix, també s’ha aprovat en la sessió de consell de ministres d’aquest dimecres el Reglament per simplificar els tràmits de seguretat i qualitat industrial, amb l’objectiu de reduir les càrregues dels administrats. A més, s’eliminarà el màxim la documentació en paper i es reduiran els terminis d’autorització i estalviar tant a empreses com a ciutadans els desplaçaments innecessaris. La nova mesura afecta a les instal·lacions elèctriques de baixa tensió, d’emmagatzematge d’hidrocarburs, de gas, de seguretat contra incendis i les instal·lacions d’aparells de pressió, els registres de certificats finals d’obra, dels butlletins de gas que només impliquin un canvi de nom i el registre de modificacions d’aparells elevadors.

PUBLICITAT
PUBLICITAT