PUBLICITAT

Andorra la Vella

Abril, nou magistrat al Constitucional

Única abstenció dels tres consellers liberal

El conseller liberal Jordi Gallardo en la sessió d’ahir al Consell.
El conseller liberal Jordi Gallardo en la sessió d’ahir al Consell. | Maricel Blanch

El Consell General va escollir Joan Manuel Abril com a nou magistrat del Tribunal Constitucional, ahir amb l’única abstenció dels tres consellers liberals, qui van preferir que la persona seleccionada hagués estat de nacionalitat andorrana tot i que van lloar l’àmplia carrera en el món del dret i la justícia del magistrat. Tot i el seu vot favorable, el PS, per veu del conseller general Pere López va fer una crida a incentivar la presència de dones en aquests càrrecs i es va mostrar convençut que entre totes les dones juristes professionals hi ha de suficientment preparades per haver exercit aquest càrrec. Aquest mateix parer va expressar la consellera independent Sílvia Bonet.


Malgrat que el conseller per SDP també va votar a favor d’Abril va retreure els procediments de DA a l’hora d’optar per Abril i els va definir de «candidatura segrestada» perquè per primera vegada, no s’havia prioritzat un candidat de consens. Aquest fet va ser rebatut pel demòcrata Ladislau Baró, qui va assegurar que el candidat s’havia posat en comú. 


Els consellers d’UL+ILM van expressar el suport a Abril sense reserves, un fet que va ser agraït per Baró, que tot i això va fer extensives les paraules a tota la cambra que permetia l’elecció: «Fa justícia a les qualitats del senyor Abril. Per primera vegada es porta al Tribunal Constitucional algú del món judicial amb experiència en redacció de sentències i això aporta un component que ens estaven demanant els operadors jurídics. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT