PUBLICITAT

La Massana

La Massana té previst destinar 5,2 milions d’euros a inversions

El comú prioritzarà les obres del Prat del Colat, el carrer major i dues places

Per Lara Ribas

Diversos consellers del Comú de la Massana en una sessió anterior.
Diversos consellers del Comú de la Massana en una sessió anterior. | Maricel Blanch

El Comú de la Massana ahir va aprovar per unanimitat el pressupost per a l’exercici 2019 amb un augment de la inversió lleugerament superior al 25% com a principal novetat. La partida prevista per a aquest concepte és de 3,1 milions d’euros, però el cònsol major, David Baró, ja va avançar que «vist que tenim un excedent de tresoreria de 7,5 milions d’euros, al gener farem un nou acord d’inversió per destinar-hi més diners i incrementar la xifra fins als 5,2 milions d’euros». 

Baró va considerar-la «una molt bona xifra dins del pressupost equilibrat d’aproximadament 14,1 milions d’euros que hem presentat» i va explicar que permetrà fer encara més inversions públiques a la parròquia al llarg del 2019. «Hi haurà una part que serà visible, com la continuació de les obres del Prat del Colat o l’embelliment del carrer major i de les places del comú i de l’església», va posar de relleu. De tota manera, també va parlar de millores en alguns serveis com l’aigua potable i de treballs per ampliar algunes carreteres secundàries amb l’objectiu d’eliminar punts negres. Per la seva banda, el conseller de la minoria, Albert Esteve, que va donar suport al pressupost, va apuntar que considera «adequat» prioritzar la remodelació del Prat del Colat i d’altres parcs i jardins, «ja que són actuacions necessàries per a la parròquia i que la gent desitja; després ja ve el manteniment d’algunes voravies...». 

Esteve va criticar la partida destinada al personal perquè en el pressupost per a l’exercici 2019 s’incrementa en un 2,4% i «durant tot el mandat ha augmentat aproximadament un 10%, de manera que estem per sobre del creixement real del que és l’economia». El cònsol major va recordar que cal tenir en compte que s’aplica l’augment de l’IPC en els salaris i que de cara a l’any vinent es preveuen dues noves contractacions i la consolidació d’alguns treballadors eventuals. De tota manera, un any més s’esperen més ingressos que despeses i una rebaixa de l’endeutament.

PUBLICITAT
PUBLICITAT