PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Diputació de Lleida aprova un pressupost de 130 milions per al 2019

La institució aprova els comptes amb el suport de PDeCAT, PSC i UA

Per El Periòdic

Membres del Ple de la Diputació de Lleida, ahir.
Membres del Ple de la Diputació de Lleida, ahir. | El Periòdic

El Ple de la Diputació de Lleida va aprovar ahir el pressupost de la institució per al 2019, que ascendeix a 129,76 milions d’euros, un 0,34% més que l’actual, amb els vots a favor del PDeCAT, PSC i UA i les abstencions d’ERC, Cs i PP, mentre la CUP ha votat en contra. 

Els comptes plantejats pel govern encapçalat per Rosa Maria Perelló preveuen una aportació directa als ens locals lleidatans de prop de 50 milions d’euros i una reducció dels fons que s’assignaran mitjançant ajuts directes de presidència, els quals, segons l’equip de govern, es reduiran un 35% en relació amb el 2018. Destaquen els 10 milions d’euros que s’invertiran en la implantació de fibra òptica al territori, així com uns altres 10 milions per al nou Pla de dinamització local i els 25 milions que es destinaran a polítiques socials. 

El suport del PSC i Unitat d’Aran i les abstencions d’ERC, Ciutadans i Partit Popular van permetre l’aprovació del pressupost de la Diputació de Lleida per al 2019 plantejat pel govern del PDeCAT. La presidenta Rosa Maria Perelló va destacar l’aposta que fan els comptes de suport als ens locals lleidatans i també va destacar, especialment, el caire social i la inversió per al desplegament de fibra òptica al territori. Així, va ressaltar que un 40% del pressupost, prop de 50 milions d’euros, suposaran una aportació directa als ajuntaments, mitjançant concurrència competitiva.

Perelló va posar en valor la voluntat d’acord de l’actual govern, amb el qual s’han incorporat algunes de esmenes de la resta de grups, i va agraïr tant els vots a favor com les abstencions.Una de les novetats és l’aposta per al desplegament de la fibra òptica al territori, amb una inversió prevista de 10 milions d’euros el 2019. L’actuació s’emmarca en un projecte conjunt amb la Generalitat per fer arribar aquesta tecnologia arreu de la demarcació en els pròxims quatre anys. 

El vicepresident Enric Mir va dir que es tracta d’un aspecte «fonamental» per aconseguir l’equilibri territorial, dotant de les màximes possibilitats d’accedir al món digital i afavorint la fixació de la gent als pobles més petits i que es puguin implementar negocis. Els comptes també preveuen un nou Pla de dinamització local dotat també de 10 milions d’euros el 2019 perquè els ajuntaments puguin dur a terme inversions en infraestructures i equipaments municipals. 

Tal com demanava l’oposició, el pressupost 2019 reduirà els fons que la diputació lleidatana assigna a través d’ajuts directes. En concret, segons el govern, disminuiran un 35%, i passaran dels 12 milions previstos en l’actual exercici als 8 milions el 2019, i se centraran en qüestions d’urgència i necessitat. La majoria dels grups també van valorar positivament aquesta reducció però consideren que cal anar més enllà i incrementar aquells que es concedeixen per concurrència competitiva. 

Doctor Music 

D’atra banda, els comptes també inclouen una partida de 200.000 euros per als municipis pallaresos que acolliran la pròxima edició del Doctor Music Festival per a la millora i d’infraestructures i serveis relacionats amb aspectes com ara el clavegueram o el condicionament d’aparcaments, entre altres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT