PUBLICITAT

Andorra la Vella

Whittington marxa del MoraBanc perquè «no està a gust» a l’equip

El jamaicà Jerome Jordan es perfila com el substitut més vàlid, però encara no hi ha res tancat

Per Anna Ribas

Shayne Whittingon en el duel contra l'UCAM Múrcia, aquesta temporada.
Shayne Whittingon en el duel contra l'UCAM Múrcia, aquesta temporada. | Martin Imatge / BCA

Quan els gossos borden, alguna cosa senten. Ja feia dies que el nord-americà amb passaport macedoni Shayne Whittington jugava pocs minuts. De fet, dissabte no va trepitjar la pista. Ahir es va saber que el que fins ara ha estat pivot del BC MoraBanc Andorra ha fitxat pel Movistar Estudiantes. Francesc Solana, director general del club, va explicar que el motiu és que «el club no ha complert les expectatives que ell tenia quan va venir. És un jugador que fa diverses setmanes que no està a gust, volia marxar». Per això, van arribar a un acord per la rescissió del contracte.

El pivot, de 2,08 metres i 27 anys, va arribar a Andorra el 26 de juliol i ha aconseguit una mitjana de 9,7 punts i 2,8 rebots en 14 minuts per partit a la Lliga Endesa i 6,6 punts i 1,3 rebots en 12 minuts per partit a l’Eurocup. «Nosaltres no estàvem contents del seu rendiment però sempre hem sigut un club que hem tingut paciència en aquests casos», va afegir Solana. Tot i això, va considerar que per «tenir un jugador que no vol seguir amb nosaltres i amb circumstàncies esportives on no estava aportant res sinó més aviat el contrari... hem intentat arribar al millor acord possible pel club i fins aquí ha arribat la nostra relació».

«Ara mateix no era el millor jugador possible per a nosaltres. El dissabte no va voler jugar a Lugo, va dir que tenia una lesió a l’abductor. De fet, a l’entrenament del dia abans ja va dir que no volia entrenar ni arriscar-se a participar en el partit. En arribar a Andorra se li van fer proves i vam veure que no tenia cap lesió important. Una nota més que no volia estar amb nosaltres. Un jugador que no ha volgut estar amb nosaltres, millor que marxi», destacava Solana.

Per contra, va destacar que «hem d’aprofitar que tenim jugadors que volen jugar aquí i jugar per la nostra samarreta i representant-nos a nosaltres com el Moussa. Crec que ha fet un salt endavant. El mateix Shayne ens deia que ell entenia que el Moussa era el que havia de jugar més perquè és amb el que l’equip se sentia més a gust mentre que ell tenia dificultats». «Venia amb el rol de ser un referent i no ho ha estat des del principi. Va tenir una lesió tot just arribar i després li ha costat molt entrar dins de la rotació dels jugadors», assegurava.

Aquest dissabte ens visita l’Estudiantes i és possible que Whittington debuti contra el MoraBanc. «Jo he rescindit el seu contracte, ell ha de seguir el seu camí i no sé si estarà preparat per jugar, estarà lesionat o què passarà quan vingui el dissabte», va comentar.

El substitut

«Estem treballant des de fa dies en la recerca d’un substitut però no és fàcil perquè hi ha molts clubs que estan buscant el mateix perfil de jugador», va exposar Solana. Tot i això, hi ha un nom que comença a fer-se sentir: el del jamaicà Jerome Jordan. «És un dels noms que estem sospesant. Té el perfil que busquem: que ajudi en el rebot, que sigui gran, que jugui al pal baix. Acaba el seu contracte [amb el Cafés Candelas Breogán] el dia 30. Té diverses ofertes i intentarem que una sigui la nostra», remarcava.
El termini per trobar una alternativa s’acaba el dia de Cap d’Any. «Després del 2 de gener, ja no el podríem inscriure fins a la tercera o quarta jornada. Hem d’intentar tenir-lo aquí abans de l’1 de gener», va apuntar.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT