PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Reivindicació d'un "pla de xoc" per garantir la cobertura de mòbil al Pirineu

Ordeig expressa que la regió és la que té més "zones fosques" pel que fa a connexió

Per El Periòdic

Antena per a la comunicació de telèfons mòbils.
Antena per a la comunicació de telèfons mòbils. | El Periòdic

El diputat del PSC al Parlament i portaveu de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, ha presentat una proposta de resolució en la qual es reivindica un "pla de xoc", a través dels pressupostos del 2019, per tal de "garantir la cobertura mòbil de qualitat a l’Alt Pirineu i Aran, allà on no en tenen o bé és deficitària, tot recuperant les partides d’inversió per aquest concepte de l’any 2010".

Segons exposa Ordeig, "els darrers diagnòstics ens mostren com el territori de l’Alt Pirineu és on s’ha detectat més espais amb accés deficient o, directament, nul, en contrast amb la ciutat de Barcelona, que és on hi ha menys zones fosques". Algunes zones estan directament sense senyal "i la majoria són a l’Alt Pirineu", apunten des del PSC, que indica que "es tracta especialment d’indrets despoblats o bé amb pocs habitants, però que sumen un important trànsit d’excursionistes i aficionats a la natura en general". És el cas, pel que fa a l’Alt Urgell, de punts de les serres del Cadí i de Boumort, al límit amb la Cerdanya i el Pallars Jussà. També es dóna aquesta situació a l’extrem nord del Pallars Sobirà, a les muntanyes que delimiten amb Andorra i l’Arieja. Les altres zones detectades són el Baridà, el sud de l’Alt Urgell, el nord de l’Aran i l’àrea del Parc Nacional d’Aigüestortes.

Òscar Ordeig afirma que "tot i ser zones amb poca població, i per tant poc atractives per les grans operadores de telefonia, el Govern té l’obligació de garantir una bona comunicació a tot el territori". El diputat socialista hi afegeix que "si es vol combatre el despoblament del món rural, cal dotar-lo de totes els facilitats tecnològiques i comunicatives necessàries per fer-lo accessible a un entorn hiperconnectat". Ordeig conclou que “cal garantir la igualtat d’oportunitats a tot el territori i això inclou la cobertura de mòbil a l’Alt Pirineu" i que aquesta igualtat s'ha d'assolir amb "un pla de xoc".

PUBLICITAT
PUBLICITAT