PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Fins a vuit quilòmetres de cua al riu Runer i trànsit dens al Pas

Aquesta nit es preveu la màxima ocupació hotelera de les Festes

Per El Periòdic

Cua de cotxes al carrer de la Unió.
Cua de cotxes al carrer de la Unió. | MARICEL BLANCH

Les retencions no van ser tan greus com dijous, però ahir es van tornar a repetir llargues cues a ambdues fronteres. Pel que fa a l’entrada pel riu Runer, el col·lapse es va produir a l’N-145 amb 4,5 quilòmetres de cua i a l’entrada de Sant Julià de Lòria amb registres de fins a 3,5, és a dir, vuit quilòmetres. A la frontera nord, el trànsit va ser dens tot el matí, sent entre les 12.00 i les 13.00 hores, els moments més conflictius. A la tarda, la baixada de pistes va generar retencions a les dues valls i fins a un quilòmetre i mig. La situació està prevista que es repeteixi al llarg de tot el cap de setmana, sent demà el dia de més afluència, especialment a la frontera del Pas.


Ocupació hotelera

Pel que fa a l’ocupació hotelera, segons dades de la Unió Hotelera, aquesta nit serà la de més ocupació de totes les Festes. Concretament, hi ha 88,83% de reserves, mentre que l’última nit de l’any patirà una lleugera davallada, amb el 82,23%. En general, les previsions feien fregar el 80% (79,75%) del total, una xifra similar al Nadal passat. Per parròquies, la més demandada serà Sant Julià de Lòria, amb un 89,75%, seguida d’Escaldes-Engordany amb un 88,12% i Ordino amb un 85,18%. Per darrere se situen Canillo amb un 83,06%, la Massana amb un 81,51%, Andorra la Vella amb un 78,60% i Encamp amb un 61,66%.


Previsions de neu

L’estació de Pal Arinsal es va despertar ahir al matí amb els canons a ple rendiment, per tal d’oferir la màxima qualitat de neu l’últim cap de setmana del 2018. Així, oferirà el 77% de les seves pistes obertes.Ordino Arcalís manté les previsions d’obertura al 90%, tant de pistes com de remuntadors. 
Grandvalira, per la seva banda, va informar que l’Après Amélie ja prepara noves tardes d’après-ski a l’Encamp Base del Funicamp.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT