Esteve se situa en 38a posició al Tour d’Ski

El fondista aconsegueix la 53a posició als 15 quilòmetres clàssics

Irineu Esteve en una competició d’aquesta temporada.
Irineu Esteve en una competició d’aquesta temporada. | Agence Zoom 00 / Laurent Salino

Irineu Esteve va disputar ahir la quarta etapa del Tour d’Ski a l’estació alemanya d’Oberstdor, on va competir en els 15 quilòmetres clàssics mass start d’aquesta prova. Va ser 53è i es va situar 38è a la classificació general, amb un temps de 46.02,6, a 32,3 segons del vencedor, el noruec Emil Iversen.

Esteve anava en el grup gran, ocupant places entre els 30 primers, però en la cinquena volta va caure i va perdre posicions que després van ser molt complicades de recuperar. Amb aquest resultat, Esteve es troba en la 38a posició de la general, amb un temps total d’1.23.47,2, a 3.39,2 del líder, el noruec Johannes Hoesflot Klaebo, que suma un crono d’1.20.08,0. D’aquesta manera, Esteve té al davant la cinquena carrera del Tour d’Ski, avui, a la mateixa estació i amb la mateixa distància de 15 quilòmetres, però en estil patinador i en persecució.

En aquest sentit, el seu entrenador, Joan Erola, va considerar que «com a posició, estem una mica darrere, però com a temps, n’ha perdut molt poc». «Ha tingut una caiguda a la cinquena volta en entrar a l’estadi, un fet que l’ha fet perdre el grup i en perdre’l ja s’ha quedat sense possibilitats de lluitar per una posició millor, ja que s’ha quedat tot una mica estirat», va aclarir i va opinar que «en tot cas penso que el rendiment és bo perquè ha estat allà en tot moment, dins de la cursa». «Ara ja penso en la pursuit patinadora», reiterava, prova en la qual Esteve buscarà seguir creixent.

Després d’aquesta etapa, el Tour d’Ski continuarà amb la sisena i la setena etapa, a Val di Fiemme, Itàlia, els dies 5 i 6 de gener, amb 15 quilòmetres clàssics mass start el primer dia, i nou quilòmetres persecució l’endemà, el dia de Reis.