PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra ja té l’ordre d’entrega del ‘Rambo de la Cerdanya’

La Interpol emet la notificació i el Principat ha de tramitar-la a la Fiscalia

Una imatge recent de Martí Cots.
Una imatge recent de Martí Cots. | El Periòdic

Andorra ja ha rebut l’ordre internacional d’entrega a Espanya del delinqüent Martí Cots, més conegut com a Rambo de la Cerdanya, que va ser detingut per la Policia andorrana el passat 23 de desembre en un hotel d’Encamp gràcies a la col·laboració ciutadana i a una ràpida investigació. Fonts del Govern van confirmar ahir a aquest rotatiu que tenen la notificació emesa per la via d’urgència per la Interpol. 

El següent pas serà rebre l’ordre per la via diplomàtica, que el Ministeri d’Interior tramitarà i enviarà a la Fiscalia perquè verifiqui els requisits jurídics d’ambdós països. Posteriorment, la justícia andorrana haurà de decidir si extradeix l’home, de 49 anys i amb un llarg historial policial i judicial, o si li imputa els possibles delictes comesos al país, ja que, per exemple, en el moment de l’arrest posseïa diverses armes, una d’elles de foc. El codi penal andorrà castiga amb fins a un any de presó la tinença i port il·legal d’armes. 

Cots va ser arrestat a Encamp hores després que la matinada del 22 de desembre atraqués l’hotel de la Cerdanya Alp Masella a cop de pistola i s’endugués més de 15.000 euros en efectiu de la caixa forta de l’establiment. A més, va robar un vehicle, amb el qual va entrar al Principat. El delinqüent s’havia fugat del psiquiàtric on estava ingressat a Lleida el passat 7 de desembre. Des d’aleshores i fins l’atracament a la Cerdanya, se n’havia perdut el rastre.  Des de la detenció, i després de passar a disposició judicial, el Rambo de la Cerdanya es troba pres a la Comella. 

Procediment d’entrega 

En el cas que Andorra entregui Cots a Espanya, fonts policials van explicar el procediment: la Policia andorrana el traspassaria a la Policia Nacional, amb un possible suport dels Mossos d’Esquadra, a la frontera de la Farga de Moles. Ahir, però, a la policia catalana no li constava l’ordre internacional d’entrega i, en conseqüència, no va detallar el procés de la possible extradició.

PUBLICITAT
PUBLICITAT