PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Acord tancat per unir Vivand, Fener i Meritxell en un sol eix comercial

Les associacions presentaran el projecte conjunt en les properes setmanes

Per Lara Ribas

Imatge de l'avinguda Carlemany aquest hivern.
Imatge de l'avinguda Carlemany aquest hivern. | Maricel Blanch

El projecte per englobar els eixos comercials de l’avinguda Meritxell, Carlemany i el carrer Maria Pla sota un mateix paraigua tira definitivament endavant. Així van confirmar-ho ahir a aquest rotatiu des de les associacions que hi estan implicades, que sobretot van insistir que es tracta «d’un projecte comú, però en cap cas d’una marca conjunta, ja que cadascú seguirà mantenint la seva».

«L’objectiu és unir esforços i globalitzar el mercat de les compres a Andorra», va descriure Joan Babot, el president de l’Associació de Comerciants de Prada Ramon i Maria Pla (el Fener Boulevard). De fet, la idea va sorgir del ministre de Turisme, Francesc Camp, i els tres eixos comercials van començar a treballar-hi ja fa més d’un any. Després de llargues negociacions en què no han faltat les discrepàncies, l’acord ja està tancat i es presentarà en públic en les properes setmanes. 

El projecte permetrà unir esforços i treballar conjuntament per contribuir a augmentar les vendes

La presidenta de l’Associació de Comerciants de Carlemany i Travesseres, Sussagna Venable, va celebrar l’entesa i va destacar que servirà per «donar una imatge unificada, ja que els que venen de fora no entenen de parroquialismes i, per tant, no assimilen que l’eix central estigui dividit». Per la seva banda, Babot va avançar que sí que es crearà una imatge nova que permetrà al turista identificar un únic eix central. «És a dir, es crearà una marca conjunta, amb la seva imatge identificativa i eslògan», va informar a l’ANA la presidenta de l’Associació de Comerciants de l’Avinguda Meritxell, Sònia Yebra. «Serà com Grandvalira», va aclarir Babot.

Mateixes inquietuds i problemes

Tot i que de moment costi de veure la concreció del projecte, els comerciants van explicar que servirà per poder treballar conjuntament i, per tant, que una proposta provinent de qualsevol associació pugui aplicar-se al conjunt de l’eix comercial i que qualsevol problema que sigui compartit es pugui afrontar entre tots els col·lectius. «I tant que en sortirem beneficiats», va dir convençut el representant dels comerciants del Fener Boulevard. «Un eix central que ho englobi tot encara té més sentit en un moment de globalització com l’actual, ja que ens permet treballar en el mateix sentit per contribuir a incrementar les vendes», va opinar Babot. 

A banda de les tres associacions de comerciants, en el projecte també estan implicats els comuns d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany i la Cambra de Comerç. Totes les parts coincideixen que la unió és la via exclusiva per recuperar un sector força tocat, pel canvi d’hàbits dels consumidors i per la pèrdua d’atractiu de país en general pel que fa a les compres.

PUBLICITAT
PUBLICITAT