PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Mor Josep Giró, referent de l’esquí de fons espanyol

L'urgellenc havia competit en tres Jocs Olímpics d'hivern i tres Mundials

Per El Periòdic

Josep Giró va ser cap de pistes i monitor a La Rabassa.
Josep Giró va ser cap de pistes i monitor a La Rabassa. | Naturlandia

L’exesquiador de fons i resident Josep Giró va morir ahir als 63 anys. L’urgellenc va ser un dels millors fondistes catalans de la història i va participar en tres Jocs Olímpics d’Hivern: Lake Placid (1980), Sarajevo (1984) i Calgary (1988). També va disputar tres Campionats del Món, els anys 1982, 1985 i 1987. A més, va ser 15 vegades campió d’Espanya d’esquí nòrdic, en diferents distàncies. També va guanyar diverses vegades els Campionats de Catalunya. En l’àmbit professional, Giró havia estat cap de pistes i monitor d’esquí i d’activitats de lleure a l’estació de La Rabassa durant 16 anys.

Hinterreitner, 46a

Ahir es va disputar la segona prova FIS de l’estació austríaca de Gaal, amb Cande Moreno i Sissi Hinterreitner. En el gegant, Hinterreitner ha acabat 46a amb un temps de 2.19,98 minuts, a 7,26 segons de la guanyadora, que ha estat la noruega Kaja Norbye (2.12,72). Moreno, per la seva part, no ha acabat la segona mànega. 

Tots fora a Gressoney

També es va celebrar un eslàlom FIS a Itàlia amb l’equip de tècnica masculí. Les dures condicions van fer que només acabessin la cursa 29 corredors mentre que un centenar ha hagut d’abandonar. Aquest ha estat el cas d’Àxel Esteve, Àlex Rius i Xavi Salvadores.

Entrenaments a Wengen

D’altra banda, es van dur a terme la primera jornada d’entrenaments de la Copa d’Europa de velocitat a Wengen (Suïssa). Marc Oliveras ha acabat 40è i Matías Vargas ho ha fet 78è.

PUBLICITAT
PUBLICITAT