PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Laika considera que el CSJ no vol admetre l’error en la sentència

El president de l’associació està convençut de tenir la legislació de la seva part

Per Lara Ribas

Una dona sosté un gos davant de la Batllia.
Una dona sosté un gos davant de la Batllia. | Maricel Blanch

El president de Laika, Josep Mas, ahir va mostrar-se novament «disgustat» per la mala aplicació de la legislació en la sentència que condemnava l’amo que va deixar morir dos gossos a casa seva a set mesos de presó provisional i al pagament d’una multa de 600 euros. La seva reacció arribava després que el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, desmentís a través d’un comunicat haver dit que la llei no s’havia aplicat correctament, que es faria un toc d’atenció al batlle i que es demanaria la revisió de la decisió, tal com Mas havia explicat dies enrere als mitjans de comunicació. 

«Mai ho admetrà directament, però en la reunió que vaig mantenir-hi va deixar entreveure que la legislació s’havia aplicat incorrectament», va assegurar Mas tot remarcant que «nosaltres seguirem el nostre camí perquè tenim raó i la llei està de la nostra part». El següent pas és la mobilització convocada per al proper dissabte 26 de gener, on es convida tothom a venir amb els seus gossos per anar fins a la Batllia a reclamar contra aquesta sentència i demostrar que Laika no es quedarà de braços plegats. 

«Jo no sé si es va aplicar malament per desconeixement o per permissivitat, però ara mateix no veiem que la protecció dels animals estigui assegurada i volem evitar que es torni a repetir una sentència com aquesta», va subratllar el president de l’associació animalista. L’objectiu de la concentració és exercir pressió popular a la justícia, però Mas ja està buscant alternatives per si es torna a produir un cas similar, ja que aquesta vegada no poden recórrer la decisió judicial perquè com que es va celebrar un judici ràpid no van poder personar-se com a part acusadora. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT