PUBLICITAT

Andorra la Vella

Nou concurs nacional per a la remodelació del carrer Doctor Vilanova

El Comú el convoca per concretar un model estratègic per desenvolupar la zona

Per El Periòdic

Zona del carrer Doctor Vilanova.
Zona del carrer Doctor Vilanova. | Comú d\'Andorra la Vella.

El comú d’Andorra la Vella continua endavant amb la intenció de fer un canvi a la zona compresa entre el carrer Doctor Vilanova i les places Rebés, del Poble i Príncep Benlloch. Així, ha convocat un concurs nacional per fer un pla director, concretament un model estratègic de desenvolupament, per a les zones del carrer Doctor Vilanova, Prada Casadet, i les places del Poble, Príncep Benlloch i Rebés, i les connexions amb el Centre Històric i el centre de la ciutat. 

Aquest pla director ha de servir per determinar els usos, volums, prioritats i objectius per poder desenvolupar la zona, de tal manera que posteriorment es pugui decidir com fer-ho, ja sigui a través d’una o diverses fases. Tal com recorden des de la corporació comunal, la prioritat és “començar per Doctor Vilanova” tenint en compte que és una entrada natural a la parròquia i que es pot potenciar molt més, de tal manera que es pugui redirigir, convidar, tant els vehicles com els vianants a visitar la parròquia. Aquest model estratègic que ara es licita també té per voluntat que aquesta zona de Doctor Vilanova connecti amb les places de la part alta i amb la zona comercial del Centre Històric i el centre de la ciutat.   

Cal recordar que inicialment el comú de la capital havia convocat un concurs nacional d’idees per a la remodelació urbanística d’aquesta zona, amb la creació d’un espai públic emblemàtic en una parcel·la de 2.567 metres quadrats just al davant del Govern, que ha rebut gràcies a una cessió anticipada. Inicialment el concurs d’idees havia estat publicat el 10 d’octubre i posteriorment es va prorrogar el termini. Finalment, el mes de novembre la corporació comunal va prendre la decisió d’anul·lar el concurs i convocar-ne un de nou atenent a les demandes dels professionals del sector i per facilitar que les propostes que es fessin arribar fossin més genèriques “i no tan detallades com l’establert en el plec de bases inicial”. Els professionals de l’arquitectura o enginyeria tindran fins al dia 29 de març per presentar les seves propostes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT