PUBLICITAT

Despres acaba en la cinquena posició del ral·li Dakar 2019

Van Beveren acaba exclòs de la competició i Ginesta destaca «la poca seguretat» d’aquesta edició

Per El Periòdic

Cyril Despres durant la darrera etapa del Dakar 2019, ahir.
Cyril Despres durant la darrera etapa del Dakar 2019, ahir. | Eric Vargiolu / DPPI / Red Bull Content Pool

Finalment, el resident Cyril Despres ha aquedat en cinquena posició del Dakar 2019, a 48.43 minuts del guanyador en cotxes, el qatarià Nasser Al-Attiyah. Això va ser després d’acabar la darrera etapa, que es va disputar entre Pisco i Lima, un recorregut de 359 quilòmetres, 112 d’ells cronometrats. En la darrera etapa, la victòria va ser per al seu company d’equip, Carlos Sainz, mentre que Despres va ser tercer. Finalment, aquesta victòria, el segon lloc de Nani Roma i el tercer lloc de Sebastien Loeb, que a més va guanyar quatre etapes, han deixat en evidència als buguis de Mini, que partien com a favorits i que, durant tota la carrera, han tingut problemes tècnics.

En motos, la victòria va ser finalment per Toby Price, que va aconseguir desempatar amb l’austríac Matthias Walker i el britànic Sam Sunderland. Pablo Quintanilla, finalment va acabar en quarta posició.
En quads, la victòria va ser per l’argentí Nicolas Cavigliasso, mentre que Jeremias Gonzalez va ser segon i Gustavo Gallego, tercer.

En camions, categoria en la qual competia l’andorrà Jordi Ginesta, la victòria va ser Eduard Nikolaev, segon va ser Dmitry Sotnikov i tercer, Gerard de Rooy. 

En aquest sentit, Ginesta, va explicar abans de disputar la darrera etapa a EL PERIÒDIC que «ha estat un Dakar molt difícil» amb «zero seguretat». «Moltes vegades, ni els metges ni els helicòpters, haurien pogut accedir a les zones accidentades, per sort no ha passat res, però ha estat molt irresponsable», asseverava. «Ha estat molt repetitiu amb el traçat», concloïa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT