PUBLICITAT

Tremp

Tremp porta els escolars a conèixer el comerç local

L’Ajuntament organitza visites mostrar l’aportació de les botigues al territori

Visita dels alumnes a una llibreria.
Visita dels alumnes a una llibreria. | ACN

L’Ajuntament de Tremp ha organitzat una sèrie de tallers per sensibilitzar els escolars del Pallars Jussà vers la importància del comerç local. Els primers que han participat en aquesta campanya han estat els alumnes de tercer de Primària del col·legi Valldeflors de la capital pallaresa.


L’activitat comença amb una sessió guiada de treball a l’aula, en què els alumnes reflexionen sobre el comerç local i el valor que aporta als carrers. Així aprenen quines tasques desenvolupa un botiguer en el seu dia a dia. Després visiten diferents tipologies de comerç, on els botiguers els poden ensenyar la seva feina i explicar com mantenen al dia els seus negocis i els fan funcionar.
Entre d’altres activitats, els alumnes es van poder pesar i prendre’s la pressió a una farmàcia; a una llibreria van ajudar a endreçar llibres i descobrir anècdotes del món editorial, i a una botiga de fotografies es van fer una foto de grup i van descobrir tot el procés de revelatge.

Campanya 

La campanya es vol estendre a tots els centres educatius de la comarca. Des de l’Ajuntament està previst donar continuïtat a aquesta campanya amb altres activitats adaptades a altres edats de cara al curs vinent. 
L’acció forma part del projecte Treball a les 7 comarques, que impulsa el departament de Treball i que està destinat a ajudar les comarques catalanes amb més necessitat de reactivació econòmica, segons informa RàdioSeu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT