PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Virtus Unita carrega contra el Govern pel tema identitari

El grup d’opinió va emetre ahir un comunicat on feia una defensa a ultrança de la nacionalitat andorrana

Per El Periòdic

Presentació del grup d'opinió Virtus Unita
Presentació del grup d'opinió Virtus Unita | MARICEL BLANCH

El grup d’opinió Virtus Unita va emetre ahir un comunicat on feia una defensa a ultrança de la nacionalitat andorrana i carregava contra el Govern  per «desídia, inconsciència i incúria» a l’hora de  «garantir la perpetuació i el manteniment de la nostra identitat i el respecte a la Constitució que el legitima».


Virtus Unita va posar de manifest que  «poques persones que accedeixen a la nacionalitat andorrana compleixen efectivament les obligacions legals»,  motiu que  va atribuir a «la laxitud del Govern de torn» per acceptar que la preceptiva renúncia judicial a la nacionalitat espanyola es pogués anul·lar  «amb un simple acte» a l’ambaixada d’Espanya, «menystenint la Constitució  i transgredint la Llei».


El grup d’opinió va defensar que «l’accés a una nacionalitat, i en particular a l’andorrana, ha de ser un acte voluntari, altruista i de convenciment personal. Assolir-la amb intencions venals o amb subterfugis administratius, constitueix una falta greu de respecte cap al país que els ha d’acollir».


A més, Virtus Unitas va acusar a l’ambaixada espanyola «d’incomplir deliberadament la seva pròpia llei electoral, que l’obliga a exposar, en un lloc públic i visible, les llistes d’electors». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT