PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Extradit un fugitiu ucraïnès empresonat des del 2016

La Policia va traslladar l’home des de la presó a l’heliport de la Massana

Per El Periòdic

Moment que el detingut és pujat a l'helicòpter.
Moment que el detingut és pujat a l'helicòpter. | Policia d\'Andorra.

La Policia va extradir dilluns un fugitiu ucraïnès que es trobava al centre penitenciari de La Comella des del 2016 després que el seu país emetés una ordre internacional de detenció. L’home va ser detingut a Andorra per un seguit de delictes contra el patrimoni pels quals ja ha complert condemna. A Ucraïna està acusat de formar part d’una organització criminal especialitzada en el robatori de vehicles de luxe i s’enfronta a una pena de 12 anys de presó, va comunicar ahir el servei de l’ordre en un comunicat.

L’home va ser detingut l’agost del 2016, va ser jutjat i condemnat a complir una pena per diversos robatoris en vehicles mitjançant una tecnologia moderna, pena que va finalitzar el passat mes de desembre. El procés de demanda d’extradició, però, va començar el desembre del 2016, quan la Interpol va comunicar a la policia andorrana l’ordre de detenció internacional de l’home empresonat, que va informar que es trobava pres al Principat. Aleshores, Ucraïna va emetre una demanda formal per la via diplomàtica. El 2017, el Tribunal de Corts va atorgar a Ucraïna el delinqüent. No obstant això, primer havia de complir la condemna a Andorra.

Trasllat en helicòpter 

Els agents van traslladar l’home de la presó a l’heliport de la Massana, on esperaven efectius de la Interpol d’ambdós països. Allà es va formalitzar l’entrega i el detingut va quedar sota custòdia de la policia de Kiev, que el va traslladar fins a l’aeroport de Barcelona en helicòpter. Des d’allà, va volar a Ucraïna.

La Policia del Principat va informar que les autoritats ucraïneses van costejar l’extradició. 


 

PUBLICITAT
PUBLICITAT