PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Policia confisca 6,5 quilos de droga al Pas i deté un temporer

L’operació ‘Nova’ desmantella un punt de venda d’estupefaents de gran escala al país

El gènere decomissat al Pas de la Casa.
El gènere decomissat al Pas de la Casa. | Policia d'Andorra

Cop al tràfic de drogues a gran escala al Principat a través d’una operació policial: el grup de delictes contra la salut pública del cos va decomissar dimarts al Pas de la Casa 3.290 grams de marihuana, 3.042 grams d’haixix i 190 pastilles d’èxtasi amb un pes de 66 grams, així com 150 grams de metamfetamina, 1,75 de cristall, 3,2 de cocaïna i 2,36 d’heroïna. Els agents van detenir un temporer de 34 anys al que seguien la pista des de feia temps, que ahir va passar a disposició judicial i que es troba en presó preventiva. En el seu domicili, a més, van trobar 9.070 euros en efectiu i diversos estris per a la venda al detall de la droga. La Policia, que se centra a esbrinar l’origen dels estupefaents i la via d’entrada al país, manté oberta la investigació i no descarta fer més detencions.

La major part de la droga va ser localitzada al fals sostre d’un traster i, en quantitats més modestes, al pis de l’arrestat. La Policia creu que, a més de ser un punt de venda de «gran rellevància», l’investigat també la preparava, ja que va confiscar diversos productes químics destinats al condicionament de la droga per a la seva posterior venda, una bàscula i dues màquines d’envasar al buit.

L’operació, anomenada Nova, és la primera contra el narcotràfic que duu a terme la Policia en el 2019. Durant la temporada d’hivern, el cos «fa un reforç important en la lluita per contrarestar l’augment en el tràfic i el seu consum», va indicar en un comunicat emès ahir. No és, però, la primera intervenció que realitzen aquest any. D’una banda, en una conjunta entre la policia judicial i la unitat de delictes contra la salut pública, el 3 de gener va detenir un home resident de 26 anys a Canillo amb 24,91 grams de droga, concretament 11,9 grams de cocaïna, 5,1 de marihuana i 7,91 d’haixix. De l’altra, diumenge passat va arrestar una parella amb 14 embolcalls de cocaïna amb un total de 20,29 grams. En ambdós casos, el servei de l’ordre considera que es tractaven de traficants de droga que tenien punts de venda al Principat.

10 vegades més comís que el 2018

La Policia va efectuar l’any passat sis operacions contra el narcotràfic. La més destacada va ser la Nord, que va suposar la confiscació de cocaïna més important en dècades a Andorra, amb 228 grams. Entre totes elles, el cos va allunyar de la societat quasi 600 grams d’estupefaents. Dimarts, només en l’operació Nova, en va apartar 10 vegades més. 

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT