PUBLICITAT

Vila, 13a als 15 km clàssics del Mundial Júnior de Lathi

L’andorrana aconsegueix un Top10 i un Top15 a la prova de Finlàndia

Per El Periòdic

Carola Vila en l'arribada a la meta.
Carola Vila en l'arribada a la meta. | FAE

Carola Vila va aconseguir acabar 13a la cursa femenina júnior dels 15 quilòmetres clàssics que es va disputar ahir als Campionats del Món de Lathi (Finlàndia). La sortida de la prova era massiva i Vila va poder marxar en el gruix del pilot fins als primers metres, quan es va estirar el grup. En el km 1.1, ocupava la 34a posició, a 11, 6 segons de la corredora sueca Frida Karlsson, que va liderar la  cursa des del principi fins al final i que va acabar amb un temps de 40.45,3 minuts. 

Vila va aconseguir remuntar posicions de manera progressiva i al km 4 ja se situava 17a i al 6.1 estava 13a. A partir d’aquell moment va anar oscil·lant entre la 10a i la 13a posició. L’andorrana va passar la línia de meta amb un temps total de 43.31,7 minuts, a 2.46,4 de Karlsson. La fondista nacional va afirmar en acabar la cursa que «Ja vam dir que sortiríem una mica relaxats i ja aniríem guanyant posicions perquè al final és una cursa llarga. El circuit estava super bé, anava molt bé d’esquís i d’adherència i també anava molt ràpidament a les baixades. Això em permetia descansar més que les altres. Hem pogut anar guanyant posicions i al final estàvem en un grup on lluitàvem pel top 10, però al quilòmetre 13.5 he fet un ‘bajón’. Hauria estat molt bé aconseguir un top 10 però estem contents igualment, ho hem lluitat el màxim que hem pogut. Ha estat un molt bon Mundial».

Així mateix, Laura Orgué, entrenadora de Vila, va assegurar que «l’he vist genial. Eren 15km, que la Carola era de les primeres que feia, era en clàssic a més... teníem unes condicions una mica dures perquè torna a fer bastant fred avui, però Carola ha sortit molt concentrada sabent el paper que havia de fer, que era sortir sense por, però sense pressa tampoc». «En el Mundial ha estat entre les 10 primeres i les 15 primeres, per tant crec que millor impossible», afegia.

Avui torna a ser el torn d’Irineu Esteve, que competirà en els 30km clàssics sub-23. «Esperem que Irineu faci un bon tancament del Mundial», comentava Carola Vila.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT