PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Detinguts tres homes per agressions en l'àmbit domèstic

Els fets es van produir a Andorra la Vella, Encamp i la Massana

Per El Periòdic

Vehicle de la Policia.
Vehicle de la Policia. | Maricel Blanch

La setmana passada va estar marcada, en l’àmbit policial, per la lluita contra el tràfic de drogues amb el comís de més de set quilos d’estupefaents en dues intervencions del servei de l’ordre, però també es va produir tres agressions en l’àmbit domèstic, segons va plasmar ahir la Policia en el balanç setmanal. En les primeres quatre setmanes de l’any, ja són sis les persones arrestades, tots homes, per aquest tipus de violència.

Dues de les tres agressions va ser a l’exparella sentimental. D’una banda, un home resident de 41 anys va ser detingut a Encamp per amenaçar verbalment la seva exparella a la vegada que esgrimia tres ganivets de cuina. Tot plegat, en el domicili familiar i en presència de la filla menor d’ambdós. De l’altra, un home no resident de 26 anys va ser controlat dilluns passat a La Massana per agredir la seva excompanya a casa seva.

Diumenge també va ser detingut un resident de 33 anys per una discussió de parella. L’home patia un estat d’embriaguesa «important», segons la Policia, i va donar un cop a la cara a la seva esposa.

Nou conductors ebris 

Durant la setmana, la Policia va arrestar un total de 22 persones, nou de les quals per donar una alcoholèmia positiva al volant superior als 0,8 grams en litre de sang, un llindar que suposa una infracció penal. La mitjana d’edat dels conductors va ser de 29 anys i la taxa mitjana donada, de 1,26 g/l, el que suposa superar el llindar legal permès 2,5 vegades. A més, dos conductors, van patir accidents de trànsit amb danys materials a causa del seu estat d’embriagada. Un home, resident de 35 anys, a més de donar 1,15 g/l també va donar positiu a la cocaïna i a les amfetamines en el control de detecció de tòxics. Tanmateix, una dona resident de 31 anys va cometre una infracció del Codi de circulació, va bufar 1,45 g/l i els agents van constats que tenia una ordenança penal de suspensió del permís de conduir. 

Important comís de droga 

Les actuacions per delictes contra la salut pública els copen l’operació Nova, que es va saldar amb el comís 6,5 quilograms de set tipus diferents de droga i amb la detenció d’un temporer de 34 anys al Pas de la Casa, i la intervenció, a la frontera del riu Runer, d’una tauleta d’haixix tallada en catorze trossos i un pes total de 707 grams. L’operació va acabar amb dos detinguts a Encamp, a més de l’home que accedia a Principat en un vehicle particular. A més, el cos de l’ordre va arrestar un home no resident de 40 anys a la frontera hispanoandorrana per la possessió de 0,4 grams de cocaïna. Vist que l’interessat presentava símptomes de conduir sota els efectes de l’alcohol, en el pertinent control d’alcoholèmia va donar un positiu d’1,32 g/l. 

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT