PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un jove resulta ferit de gravetat en ser atropellat per un taxi

La víctima, amb fractures cranials, és evacuada a l’hospital de Sant Pau

Per Joan Josep Blasco

Els agents de Policia realitzen l’atestat de l’accident amb el vehicle implicat, ahir.
Els agents de Policia realitzen l’atestat de l’accident amb el vehicle implicat, ahir. | Maricel Blanch

Un home resident de 20 anys va ser atropellat ahir a la tarda per un taxi a l’avinguda Consell d’Europa d’Andorra la Vella i va resultar ferit de gravetat. Concretament, la víctima va patir un traumatisme cranioencefàlic «molt greu», segons fonts mèdiques de l’Hospital de Meritxell. Va ser evacuat d’urgència amb helicòpter al Sant Pau de Barcelona, on està ingressat a l'UCI i en les pròximes hores serà intervingut quirúrgicament per reduir l’abast de les lesions, van precisar des del centre mèdic.

Els testimonis asseguren que el ferit creuava per un pas de vianants i la Policia ha obert un atestat

La Policia va rebre l’avís de l’atropellament a les 19.17 hores i fins al lloc de l’incident es va desplaçar una ambulància de suport vital avançat del SAAS. Els testimonis asseguren que l’home creuava pel pas de vianants quan va ser envestit per un taxi, un turisme Dacia Londgy. Els mateixos testimonis, però, no van apreciar si travessava l’avinguda amb el semàfor en verd o en vermell.

La víctima va ser traslladada ràpidament a l’Hospital, on se li va efectuar un TAC, entre d’altres proves. Fonts mèdiques van assenyalar que, al marge de les greus lesions cerebrals, no va patir cap més mal. L’helicòpter va arribar al centre a les 21.48 hores i es va enlairar amb el pacient a les 22.44 hores rumb cap a Barcelona. 

Minuts després del sinistre, els agents de Policia van començar a realitzar l’atestat de l’accident, amb el vehicle implicat a l’avinguda i amb danys materials visibles: la part dreta del parabrisa, on es va produir l’impacte, va quedar enfonsada, així com part de la carrosseria del turisme. Entre altres proves pericials, els efectius policials van mesurar les distàncies entre el cotxe, ja parat, i on va caure la víctima per esbrinar a quina velocitat anava el turisme. 

Un altre atropellament 

L’últim atropellament amb conseqüències greus es va produir el passat 15 de novembre a l’avinguda d’Enclar de Santa Coloma. Un autobús de línia interna va envestir una dona resident de 48 anys que acabava de baixar del vehicle i, per motius que encara no han transcendit, va quedar atrapada sota una de les rodes. Va ser resultar ferida greu. Concretament va patir fractures complexes a la cama dreta que va requerir una intervenció quirúrgica urgent a l’Hospital de Meritxell. A causa de les greus lesions vasculars a l’extremitat, posteriorment va ser evacuada en helicòpter a un hospital de Catalunya.

PUBLICITAT
PUBLICITAT