PUBLICITAT

Andorra la Vella

Ubach garanteix se seguirà acollint refugiats al país

Obrim-los, obrim-les reclama la regulació del dret d’asil

Per El Periòdic

Un moment de la cloenda del curs.
Un moment de la cloenda del curs. | SFGA

Tres mesos després de la seva arribada, el ministeri d’Afers Exteriors valora positivament l’assentament de les dues famílies sirianes que van instal·lar-se a la parròquia de Sant Julià de Lòria el passat mes d’octubre. «Els pares han trobat feina i els nens estan a l’escola», va destacar la ministra Maria Ubach, que manté l’objectiu de continuar acollint persones refugiades tot i que reconeix que el calendari electoral comporta que«haurem de dilatar una mica la seva arribada». El compromís, que en paraules d’Ubach «està sobre la taula», va garantir que es traspassarà al futur Govern, que comptarà amb la Llei de protecció temporal i transitòria per raons humanitàries i el conveni amb la comunitat de Sant Egidi que hauria de facilitar més els tràmits, ja que fins ara s’havia fet difícil i l’arribada de les famílies es va fer esperar. Però abans d’això, «ens volem assegurar que la prova pilot funcioni bé», va manifestar.


El col·lectiu Obrim-los, obrim-les segueix d’aprop les mesures del Govern en matèria d’acolliment de persones refugiades. Segons la membre del col·lectiu Maria Creixell, volen que Andorra compleixi la quota de 20 persones acollides, «que fins ara no s’han complert» i saber «què passarà quan hi hagi eleccions». També reclamen la regulació del dret d’asil perquè creuen que és «un dret inherent a les persones», va remarcar.

Curs de cooperació  

De totes aquestes qüestions se’n va parlar en la cloenda de la sisena edició del curs de Cooperació Internacional i Voluntariat de la Universitat d’Andorra (UdA). L’acte va comptar amb els discursos d’obertura de la ministra Ubach i del rector de l’UdA, Miquel Nicolau, als quals va seguir una taula rodona sobre la situació de les persones refugiades amb la coordinadora del departament d’Afers Socials, Mercè Pascual; la voluntària de l’associació Open Arms, Anna Hernàndez, i la membre d’Obrim-los, obrim-les, Maria Creixell.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT