PUBLICITAT

Andorra la Vella

Baixa al gener el preu de tots els carburants

L'evolució dels últims mesos indica la frenada de la tendència a l'alça

Per El Periòdic

Assortidor d'una benzina del país.
Assortidor d'una benzina del país. | Arxiu ANA

El preu de tots els carburants ha disminuït el mes de gener respecte al desembre del 2018: el gasoil de calefacció (3%), la gasolina sense plom de 95 octans i el gasoil de locomoció (ambdós amb un 2%) i la gasolina sense plom de 98 octans i el gasoil de locomoció millorat (tot dos amb un 1,9%). Si es compara amb el mes de gener del 2018, ha augmentat el preu del gasoil de calefacció (2,2%), el del gasoil de locomoció millorat (0,7%) i el del gasoil de locomoció (0,6%). En canvi, ha disminuït el preu de la gasolina sense plom de 95 octans (5,9%) i de la gasolina sense plom de 98 octans (5,6%).

Si s’observa l’evolució dels últims mesos, des del mes d’octubre del 2018 fins l’actualitat s’ha invertit la tendència a l’alça que presentaven els preus de tots els carburants, els quals no havien deixat d’augmentar des del juliol del 2017. Així doncs, s’enregistren tres mesos consecutius de davallades en els preus dels carburants.

D'altra banda, la importació de carburants durant el mes de gener ha estat de 19,14 milions de litres, fet que suposa una variació positiva del 0,4% respecte al mes de gener de l’any anterior. Al llarg dels darrers dotze mesos, la importació de carburants ha estat de 187,49 milions de litres, el que suposa una variació positiva del 5% respecte als 178,61 milions de litres importats durant el mateix període. Les dades han estat facilitades aquest dillluns pel departament d'Estadística del Govern.

Comenta aquest article

PUBLICITAT