PUBLICITAT

Puigcerdà

Els sidicats dels Mossos alerten que la vigilància als jutjtas els deixa sota mínims

Denuncien que a l'incendi de Puigcerdà només van poder desplaçar una de les dues patrulles disponibles

Per El Periòdic

Incendi en un bloc de pisos a Puigcerdà.
Incendi en un bloc de pisos a Puigcerdà. | SAP / FEPOL

El Sindicat Autònom de Policia (SAP) i la Federació de Professionals de la Seguretat Pública (FEPOL) han denunciat que aquest divendres passat, a l'incendi que va afectar un bloc de pisos de Puigcerdà, els Mossos d'Esquadra només van poder desplaçar una de les dues patrulles que hi havia disponibles en aquell moment. El motiu: l'ordre dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga la policia catalana a augmentar la vigilància de tots els jutjats i a custodiar-los de manera permanent.

L'ens judicial estatal va justificar la decisió per les darreres accions de denúncia que s'han dut a terme a les portes dels jutjats per protestar pel judici contra líders polítics i socials catalans amb relació a l'1-O. Tanmateix, els sindicals policials han alertat de la poca operativitat d'aquesta ordre, perquè en alguns casos, com ara el de Puigcerdà, això representa reduir a la meitat els efectius disponibles, i "sense possibilitat de moure's", per a sortides urgents en algunes hores del dia.

El col·lectiu addueix que la mesura del TSJC els deixa "sota mínims" per a necessitats que sí que són greus, com pot ser atendre un accident o un incendi. I auguren que situacions com aquesta de la capital cerdana es poden produir més sovint arreu de Catalunya a partir d'ara.

Al sinistre de divendres, onze persones van resultar ferides de poca gravetat. Segons van informar els Bombers de la Generalitat, el foc va començar cap a les 9 del vespre en un pis de la segona planta d'un bloc de quatre pisos que està situat al número 1 del carrer Alfons I, en ple casc antic de la capital cerdana.

Com a mesura preventiva es van evacuar una vintena de persones de l'edifici, que té un restaurant a la planta baixa. Les flames van cremar completament una habitació i el fum va afectar tota l'escala del bloc, que fa cantonada amb el carrer Querol. Segons el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), arran de l'incendi les 11 persones ferides -de poca gravetat- van ser evacuades en ambulància a l'hospital de la Cerdanya. Onze persones més van ser ateses 'in situ' per inhalació de fum. Entre els afectats hi ha 6 adults i 5 nens, un d'ells és un nadó de vint dies.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT