PUBLICITAT

Andorra La Vella

Les associacions volen detalls del centre d’educació intensiva de joves

El ministre Espot reitera que la ubicació del centre al Solà d’Enclar «és idònia i no representa cap perill»

Per El Periòdic

Reunió de la Copec, ahir.
Reunió de la Copec, ahir. | ANA

La reunió de la Comissió nacional de participació de les entitats cíviques en l’àmbit de serveis socials (Copec) va celebrar ahir la seva quarta edició des de la seva inauguració l’any 2016. Enguany, la comissió es va centrar en tot el que fa referència a la infància i l’adolescència i va ser presidida pel ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, i va comptar amb la presència del titular de la cartera de Salut, Carlas Alvarez. En la trobada es va debatre, a petició de les associacions pertinents, l’estat d’implementació del centre residencial d’educació intensiva, que té com a objectiu donar suport als joves tutelats i extutelats perquè es puguin reinsertar a la societat amb totes les garanties. 

Espot, va confirmar que «el centre, el volem implantar a la residència Solà d’Enclar, i ja disposem de les partides pressupostàries i es durà a terme aquest any o el vinent». A més, va assegurar que la ubicació és «idònia» i «no representa cap perill». 

Un altre dels aspectes a tractar va ser la situació en la qual es troba l’avançament del protocol d’atenció en casos d’infants en risc d’exclusió social, així com el nou model d’atenció a la infància i a l’adolescència, que s’ha anat implementant en els darrers anys i s’ha ofert una visió completa i retrospectiva de les polítiques portades a terme en relació amb els infants i els adolescents. El ministre va resumir la reunió com «molt completa i molt retrospectiva pel que fa a totes les polítiques d’atenció als infants i adolescents que hem portat a terme en aquesta legislatura». També va assegurar que «mantinc contacte amb totes les associacions involucrades en aquesta causa i qualsevol persona que s’hi vulgui afegir, serà benvinguda».

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT