PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Primera Catalana esdevé un caramel per als grups inversors

La Montañesa crea la figura del director financer i està cridat a lluitar amb l’FC Andorra per pujar de categoria

Per Miquel López-Egea

La Montañesa empata a 1 contra el Tàrrega a la Bòbila, aquesta temporada.
La Montañesa empata a 1 contra el Tàrrega a la Bòbila, aquesta temporada. | CF Montañesa

Tot i que es tracta només de la cinquena divisió del futbol espanyol, alguns grups inversors s’han fixat en els equips de Primera Catalana, com és el cas de Gerard Piqué a través de la seva empresa Kosmos, que va comprar l’FC Andorra, o de la Montañesa, que ha creat la figura del director financer, posició que ocuparà César Guerrero durant quatre anys, i que comptarà amb el suport de la seva empresa i de dos empresaris de nacionalitat uzbeka, que es van interessar en l’equip i que volen donar una empenta econòmica al club. Així, els tres seran els encarregats d’assessorar el club en aquest aspecte. 

Per tant, més enllà de l’ascens, l’objectiu d’aquesta col·laboració entre Guerrero, empresari equatorià i propietari d’un club de la segona divisió del seu país, és fer un intercanvi i que jugadors del seu país, puguin jugar a la lliga espanyola, i viceversa. En aquest context, Guerrero va explicar a Betevé que «tinc grans amics motivats per entrar i col·laborar en fer pujar l’equip a la tercera o la segona divisió» i que Emilio Llamas, president de l’entitat, «em va donar l’oportunitat i em va proposar l’intercanvi de jugadors». 
En aquesta línia, Guerrero també va explicar que es vol fer intercanvis amb l’Uzbekistan: «La intenció és que aquesta gent pugui fer una gran inversió aquí i que a Uzbekistan puguin fomentar el tema esportiu, estan molt interessants». A més, Pedro Garcia, director esportiu de l’entitat, va puntualitzar que «aquesta unió serà tot benefici» i que «hi podria haver un plus econòmic que es podria veure reflectit en èxits», «tant de bo sigui aquest any», desitjava.

No és una compra

Malgrat això, el projecte és diferent del de l’FC Andorra perquè, segons va assegurar Llamas a EL PERIÒDIC, «el club no es vendrà», tot i que «qui vulgui venir, serà benvingut». «Tinc 79 anys i porto la vida aquí al club, ho he fet tot jo, des d’entrenador a president i per tant, no crec que faci falta vendre’l», aclaria i afegia que «gràcies a Déu, estem molt bé perquè tenim molts nens». En aquest sentit, Llamas va voler deixar clar que ho ha passat «molt malament en el passat» i que és un club «que m’ha costat molts diners, encara que mai ho he dit», però «la gent sap que l’estimo». «Si volen posar diners, que en posin, però no es vendrà, encara que tothom és benvingut», comentava. 

Pel que fa a les converses, va subratllar que «una injecció econòmica sempre pot anar bé» i va destacar que «he parlat amb aquests empresaris» i que «porten aquí uns dies veient el club, el camp els ha agradat, igual que la ubicació i el local social». 

D’aquesta manera, més enllà d’un acord econòmic, fitxar seria complicat perquè «no hi ha jugadors al mercat» i perquè «no volem desestabilitzar la plantilla». També va considerar que el cas de l’Andorra no és el de la Montañesa perquè «és molt particular» i que «és normal perquè Piqué sap que guanyarà molts diners».

Per un altre costat, va indicar que «la línia de la Montañesa no canviarà» perquè «estem educant a molts nens i és un orgull poder dir que tenim 38 equips, la base és l’aposta i mentre jo sigui president això no canviarà».

Objectiu: l’ascens

Amb aquest panorama a l’FC Andorra se li complica l’ascens perquè el Manresa està molt fort a la primesa posició i segons Llamas, «farem el possible per pujar, és el lloc on ens toca estar». «Volem seguir amb la regularitat que portem» i «tornar a on ens mereixem després que passés el que va passar», quan els descensos de 2a B els van condemnar. L’equip ara és tercer a Primera Catalana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT