PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Corts condemna una dona per maltractar la seva parella

La jove haurà de complir tres mesos de presó i 15 dies d’arrest condicionals

Per El Periòdic

Interior de la Seu de la Justícia.
Interior de la Seu de la Justícia. | Maricel Blanch

El Tribunal de Corts va condemnar el passat 18 de gener una dona andorrana de 28 anys a tres mesos de presó condicional per haver maltractat físicament a la seva parella. A més, no podrà entrar en contacte amb la víctima durant el termini de dos anys, haurà de passar 15 dies d’arrest nocturn condicional i haurà de pagar una multa de 150 euros en concepte de danys dolosos.

La sentència, que es va fer pública ahir, considera provat que el 24 de maig del 2017 la parella va tenir una discussió amb crits i empentes en el domicili que compartien que posteriorment va derivar en una agressió física mútua. De fet, l’home va ser jutjat el mateix dia dels fets pel procediment d’Ordenança Penal, ja que la dona també va resultar ferida. La processada, però, va donar un cop al pit i a la cuixa a l’home, a més d’esgarrapar-lo al coll, les orelles, la cara i els braços, ocasionant-li diverses lesions cutànies i erosives, i hematomes, segons acredita l’informe del servei d’Urgències de l’Hospital de Meritxell. A més, va ratllar-li el cotxe amb una clau.

La defensa va demanar l’absolució de la dona abduint que «seguia un tractament per depressió i que era una persona fràgil, però no conflictiva ni violenta». La parella mantenia una relació sentimental des de feia un any i mig, «havent conviscut de manera intermitent i sent freqüent, ja des de l’inici, les discussions entre ambdós», resa la sentència.

Imprudència al volant 

Corts també va jutjar el 18 de gener dues persones per un delicte de lesions causades per una imprudència greu a la carretera. Un motorista i una conductora d’un turisme van xocar a l’avinguda Santa Coloma d’Andorra la Vella direcció Sant Julià el 26 d’octubre del 2012. El tribunal considera que tots dos van tenir una desatenció clara en les seves respectives maniobres. Ell circulava a una velocitat superior a la permesa i avançava els vehicles que circulaven en retenció més enllà de la doble línia continua que delimitava els sentits de la marxa. Ella es va incorporar a l’avinguda en direcció a la capital sense adonar-se que hi havia vehicles a l’altre carril. A més, aquell dia plovia i les condicions de la calçada no eren les òptimes.

L’home va patir la fractura d’ambdós fèmurs, de la ròtula d’un genoll i del còccix, i diferents politraumatismes. Va requerir diverses intervencions quirúrgiques, va estar de baixa 633 dies i ara té la incapacitat parcial permanent. La dona va sofrir una cremada de primer grau a la part dorsal del cos i lesions a la mà per l’acció de l’airbag del cotxe.

El tribunal va condemnar al motorista a dos mesos d’arrest nocturn condicional i a pagar el 70% de 4.100 euros d’indemnitzacions. A la conductora del vehicle la va penar amb un mes d’arrest nocturn condicional i a pagar el 30% de 122.000 euros de diverses sancions. A tots dos se’ls va retirar el carnet de conduir durant sis mesos i un mes, respectivament. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT